Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kerst vieren in Le Marche

KERST?! Het is pas eind oktober hoor ik je denken. Als je bedenkt dat de kerstshows in tuincentra al een tijdje in volle gang zijn, dan is het zo gek nog niet om nu “al” over deze feestdag te schrijven. Le Marche is, ook buiten de feestdagen om, een regio die het bezoeken waard is. Maar rond de feestdagen is het nóg gezelliger! Wij vertellen je waarom Kerst vieren in Le Marche een goed idee is.

Kerstmarkt in Ancone

De kerstmarkt oftewel “Mercatini di Natale” in Ancona is zeker een bezoekje waard. De kerstmarkt keert ieder jaar terug rond Piazza Cavour en Corso Garibaldi in de periode van 23 november tot 6 januari. Als je het als een echte local wil beleven, dan moet je niet voor 20:00 uur op de markt verschijnen. De Italianen zelf zul je er nooit voor die tijd tegenkomen. Je vindt leuke kraampjes met eten en drinken op de markt en ook een reuzenrad waarin je een weids uitzicht hebt over de omgeving.

Kerstmarkt - Kerst vieren in Le Marche
Matt Seymour via Unsplash

Schaatsen op één van de vele pleintjes

Je kent ze wel, de typische Italiaanse piazza’s. In de winterperiode worden heel wat van deze pleintjes omgetoverd tot een schaatsbaan. Super leuk voor met het hele gezin of romantisch met je geliefde! Na het schaatsen geniet je van een glas glühwein of warme chocolademelk.

Schaatsen - Kerst vieren in Le Marche
Maxim Shklyaev via Unsplash

Grootste levende kerststal ter wereld

De levende kerststal van Genga bij de grotten van Frasassi is met zijn dertigduizend vierkante meter de grootste ter wereld! De opbrengsten van de kerststal gaan naar liefdadigheidsinitiatieven. De Levende Geboorte van Genga is een show die te zien is bij de kerststal en kost 7,50 euro.

Eten en drinken

Dat je in Italië lekker kan eten en drinken, dat wist je al wel. De vele specialiteiten van Le Marche zijn om van te smullen en tijdens het uitgebreide kerstdiner spelen deze lekkernijen de hoofdrol.

Vincisgrassi - Kerst vieren in Le Marche
RitaE via Pixabay

Zoals je ziet zit je tijdens de kerstperiode goed in de Italiaanse regio! Kijk snel naar ons aanbod van accommodaties in Le Marche en ga Kerst vieren in Le Marche!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Green garden

Familie Bes, 15 februari 2017

Mooie camping!

Mooie camping. Op loop afstand van het mooie plaatsje Sirolo. Mooie bus regeling naar het strand. Waar de mevrouw op de boulevard ook zorgt dat iedereen zeker met plotselinge slecht weer terug komt op de camping. Tips voor de omgeving: Sirolo, strand, Leuke marktjes in de omgeving.

Bezocht Green garden in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl