Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kerst vieren in Le Marche

KERST?! Het is pas eind oktober hoor ik je denken. Als je bedenkt dat de kerstshows in tuincentra al een tijdje in volle gang zijn, dan is het zo gek nog niet om nu “al” over deze feestdag te schrijven. Le Marche is, ook buiten de feestdagen om, een regio die het bezoeken waard is. Maar rond de feestdagen is het nóg gezelliger! Wij vertellen je waarom Kerst vieren in Le Marche een goed idee is.

Kerstmarkt in Ancone

De kerstmarkt oftewel “Mercatini di Natale” in Ancona is zeker een bezoekje waard. De kerstmarkt keert ieder jaar terug rond Piazza Cavour en Corso Garibaldi in de periode van 23 november tot 6 januari. Als je het als een echte local wil beleven, dan moet je niet voor 20:00 uur op de markt verschijnen. De Italianen zelf zul je er nooit voor die tijd tegenkomen. Je vindt leuke kraampjes met eten en drinken op de markt en ook een reuzenrad waarin je een weids uitzicht hebt over de omgeving.

Kerstmarkt - Kerst vieren in Le Marche
Matt Seymour via Unsplash

Schaatsen op één van de vele pleintjes

Je kent ze wel, de typische Italiaanse piazza’s. In de winterperiode worden heel wat van deze pleintjes omgetoverd tot een schaatsbaan. Super leuk voor met het hele gezin of romantisch met je geliefde! Na het schaatsen geniet je van een glas glühwein of warme chocolademelk.

Schaatsen - Kerst vieren in Le Marche
Maxim Shklyaev via Unsplash

Grootste levende kerststal ter wereld

De levende kerststal van Genga bij de grotten van Frasassi is met zijn dertigduizend vierkante meter de grootste ter wereld! De opbrengsten van de kerststal gaan naar liefdadigheidsinitiatieven. De Levende Geboorte van Genga is een show die te zien is bij de kerststal en kost 7,50 euro.

Eten en drinken

Dat je in Italië lekker kan eten en drinken, dat wist je al wel. De vele specialiteiten van Le Marche zijn om van te smullen en tijdens het uitgebreide kerstdiner spelen deze lekkernijen de hoofdrol.

Vincisgrassi - Kerst vieren in Le Marche
RitaE via Pixabay

Zoals je ziet zit je tijdens de kerstperiode goed in de Italiaanse regio! Kijk snel naar ons aanbod van accommodaties in Le Marche en ga Kerst vieren in Le Marche!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Mar y Sierra

Familie van Lierop, 16 mei 2019

Genoten van het uitzicht!

Ervaring

De ligging is geweldig. Bij het zwembad en restaurant heb je prachtig uitzicht over de heuvels en de omliggende dorpjes. Het zwembad is heerlijk. Het is groot genoeg en er zijn volop ligbedden. De camping is rustig en mooi groen en schaduwrijk.

Tips in de omgeving

De steden Urbino, Fano en Sirolo en de grotten van Frasassi zijn een bezoek waard. De kust bij Sirolo is prachtig. In het dorpje Stacciola (op 10 minuutjes lopen van de camping) is een heerlijk restaurant La Grotta di Tufo, waar je heerlijk authentiek Italiaans kan eten.

Bezocht Mar y Sierra in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl