Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kerst vieren in Le Marche

KERST?! Het is pas eind oktober hoor ik je denken. Als je bedenkt dat de kerstshows in tuincentra al een tijdje in volle gang zijn, dan is het zo gek nog niet om nu “al” over deze feestdag te schrijven. Le Marche is, ook buiten de feestdagen om, een regio die het bezoeken waard is. Maar rond de feestdagen is het nóg gezelliger! Wij vertellen je waarom Kerst vieren in Le Marche een goed idee is.

Kerstmarkt in Ancone

De kerstmarkt oftewel “Mercatini di Natale” in Ancona is zeker een bezoekje waard. De kerstmarkt keert ieder jaar terug rond Piazza Cavour en Corso Garibaldi in de periode van 23 november tot 6 januari. Als je het als een echte local wil beleven, dan moet je niet voor 20:00 uur op de markt verschijnen. De Italianen zelf zul je er nooit voor die tijd tegenkomen. Je vindt leuke kraampjes met eten en drinken op de markt en ook een reuzenrad waarin je een weids uitzicht hebt over de omgeving.

Kerstmarkt - Kerst vieren in Le Marche
Matt Seymour via Unsplash

Schaatsen op één van de vele pleintjes

Je kent ze wel, de typische Italiaanse piazza’s. In de winterperiode worden heel wat van deze pleintjes omgetoverd tot een schaatsbaan. Super leuk voor met het hele gezin of romantisch met je geliefde! Na het schaatsen geniet je van een glas glühwein of warme chocolademelk.

Schaatsen - Kerst vieren in Le Marche
Maxim Shklyaev via Unsplash

Grootste levende kerststal ter wereld

De levende kerststal van Genga bij de grotten van Frasassi is met zijn dertigduizend vierkante meter de grootste ter wereld! De opbrengsten van de kerststal gaan naar liefdadigheidsinitiatieven. De Levende Geboorte van Genga is een show die te zien is bij de kerststal en kost 7,50 euro.

Eten en drinken

Dat je in Italië lekker kan eten en drinken, dat wist je al wel. De vele specialiteiten van Le Marche zijn om van te smullen en tijdens het uitgebreide kerstdiner spelen deze lekkernijen de hoofdrol.

Vincisgrassi - Kerst vieren in Le Marche
RitaE via Pixabay

Zoals je ziet zit je tijdens de kerstperiode goed in de Italiaanse regio! Kijk snel naar ons aanbod van accommodaties in Le Marche en ga Kerst vieren in Le Marche!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Paradiso

Familie van Exel, 16 mei 2019

De hele dag door genoten

Ervaring

Het is een kleinschalige camping met vriendelijk personeel. De safaritenten en bungalows liggen aan een rustig laantje met prachtig uitzicht. Het toezicht in het zwembad zorgt ervoor dat het voor jong en oud goed toeven is bij het fijne zwembad. Prima restaurant voor lekkere pizza’s of een drankje/ijsje op het terras. Lekker vers brood in de ochtend en klein assortiment in de winkel. Speeltuintje is beperkt maar leuk allerkleinsten, oudere kinderen vermaken zich bij de voetbal- en pingpongtafel.

Tips in de omgeving

Klimpark van San Marino Adventures, met de gondel naar San Marino, bezoek aan kasteel van Gradara, de plaatsen Pesaro en Castel di Mezzo, leuke restaurantjes in Fiorenzuola di Focara, familiestrand van Baia Flaminia, kleiner strand bij de camping.

Bezocht Paradiso in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl