Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

“Sagra’s” en “festa’s” in Le Marche

In de Italiaanse regio Le Marche houden ze wel van een feestje. Voornamelijk in het zomerseizoen, maar ook daarbuiten, zul je tijdens je reis door het gebied vast wel een poster tegen komen met het woord “sagra” of “festa”. In het noordelijke deel van De Marken, hoe Le Marche ook wel wordt genoemd, wordt het woord “festa” gebruikt voor “feest” en in het zuiden gebruikt men het woord “sagra”. Bijna ieder dorp heeft wel een eigen feest waarbij een lokaal gerecht centraal staat of er een markt met lokale producten en ambachten is. Wij hebben enkele feesten voor je op een rijtje gezet. Ontdek “sagra’s” en “festa’s” in Le Marche.

Festa del Tartufo, Pergola

De Truffelfeesten vinden elk jaar plaats op de eerste drie zondagen van oktober. Op dit feest staat, hoe verrassend, de truffel in de spotlight. Je vindt er een ruim aanbod van truffels en truffelproducten en ook vele lekkernijen van diverse niche Italiaanse producenten.

Festa del vino, Pergola

Elk jaar wordt eind juli het wijnfestival in Pergola gevierd. Als de avond valt, begint muziek te klinken door de straten en gaat het feest van start. Het feest is een ode aan de D.O.C wijnen uit de regio. Ben je nieuwsgierig naar de lekkerste wijnen uit de regio? Die vind je hier! Natuurlijk gaat wijn gepaard met lekker eten. Je kunt terecht bij één van de bestaande restaurants of bij een pop-up restaurantje. De kans dat er truffel op het menu staat, is meer dan aanwezig.

Clown e Clown Festival, Monte San Giusto

Het Clown e Clown festival vindt elk jaar eind september – begin oktober plaats in Monte San Giusto, het dorp van de glimlach. De inwoners ontvangen iedereen met open armen en iedereen mag mee feesten! Tijdens het festival is er een wedstrijd voor opkomende talenten die in de circus- of clownwereld door willen breken.

Festa d’Autunno, Monte Giberto

Het feest van de herfst vindt elk jaar in oktober plaats. In de dorpsstraat bij de imposante kerk zijn allerlei optredens en is lekker eten en drinken verkrijgbaar. Er zijn zelfs flessen wijn voor -ja, écht- één euro (!) te krijgen. Daar kan een “euroknaller” in een Nederlandse supermarkt niet aan tippen.

“Sagra’s” en “festa’s” in Le Marche. Op welk feest ga jij los?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Adamo ed Eva Resort

Familie Deckers, 15 februari 2017

Mooie ligging, vlakbij het strand!

Mooie ligging, vlak bij het strand. De eigen strandbedjes vonden wij super! Verder is het park lekker rustig en ruim opgezet. Het barretje zou wel wat groter mogen. Een klein afhaalrestaurantje zou ook een prima uitbreiding zijn. Tips in de omgeving: Strand, dorpjes, natuur.

Bezocht Adamo ed Eva Resort in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl