Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Genieten van het voorjaar in Le Marche met deze to do’s

In het voorjaar kan het in Nederland soms nog erg koud zijn. Oftewel: hét moment om ons eigen land even te ontvluchten. Maar als je er even tussenuit wilt knijpen, dan is het wel fijn als het weer een beetje meezit op je vakantiebestemming. Kies je ervoor om je vakantie in het voorjaar in Le Marche door te brengen, dan ben je verzekerd van mooi weer. Hier schijnt de zon altijd en kunnen de temperaturen ook in het voorjaar flink oplopen. Je vindt dit gebied in het oosten van Italië, aan de Adriatische kust en vlak naast de Apennijnen. Prachtig gelegen tussen de mooie en de spectaculaire natuur is dit de place to be. Lees je mee om te ontdekken welke plekken een bezoek waard zijn?

Bezoek Ancona

Als we het over Le Marche hebben, kan de hoofdstad natuurlijk niet missen. En wat voor een hoofdstad! Ancona bevindt zich op een heuvel, waardoor de stad is voorzien van veel hoogteverschil. Prachtig uitzicht is hier dus gegarandeerd. Ook vind je hier een prachtige haven die is omringd door bezienswaardigheden en mooie architectuur. En uiteraard met lekkere restaurants! Je kunt hier genieten van vers gevangen vis en de andere specialiteiten uit de Italiaanse keuken. Dat zijn natuurlijk de echte klassiekers, zoals pizza, spaghetti en andere soorten pasta’s. Omdat het een stad aan de Adriatische Zee is, ontbreekt een lekker strand natuurlijk ook niet.

voorjaar in Le Marche
Via Unsplash van Albert

De grotten van Frasassi

In het hart van het Gola della Rossa-natuurreservaat vind je de wereldberoemde grotten van Frasassi. Hier kijk je je ogen uit! Met de lengte dat zelfs de Dom van Milaan erin zou passen, is het natuurlijk een heel grote grot. Je kunt deze bezoeken met een gids, die je naar verschillende ruimtes brengt waar de hoogtepunten van de grotten te zien zijn. Maar het allerleukste? Dat vind ik toch wel de namen die ze de plekken geven. Zo zijn mijn favorieten de Grand Canyon, de kleine Madonna, de kameel en het kasteel van de heksen. Een leuk uitje voor het hele gezin!

voorjaar in Le Marche
Via Unsplash van Giordano Rossoni

Neem een kijkje in Corinaldo

Corinaldo is een echte sprookjesstad. Als je er doorheen wandelt, zou je bijna denken dat je door de Efteling heen loopt. Maar verwacht niet dat de prullenbakken ineens “papier hier” roepen! Ook bij deze stad is het hoogteverschil erg groot en dat is precies wat de stad siert. Er loopt zelfs een trap van onder naar het topje van de stad. ’s Avonds is de stad op zijn leukst. Met lichtjes en muziek komt de stad helemaal tot leven. En dat geeft een fantastische sfeer.

voorjaar in Le Marche
Foto van Giordano Rossoni via Unsplash

Genieten van het voorjaar in Le Marche moet met deze to do’s helemaal goedkomen. Heb jij al een bezoekje aan de stad gepland?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Village Riva Nuova

Familie Berends, 15 februari 2017

Overzichtelijk met mooie staplaatsen!

Overzichtelijke camping, staplaatsen op mooie grasveldjes zodat het het knus maakt. Super strand en leuk zwembad. Rond 22.30-23.00 was het stil op de camping en dat is niet overal op Italiaanse campings. Alleen erg jammer dat er op het strand geen strandtentje was waar je lekker even iets kon drinken of lunchen bijvoorbeeld. Nu bedenk ik mij dat het restaurant op de camping wel wat gezelliger aangekleed zou kunnen worden, dan is het plaatje helemaal compleet. Tips in de omgeving: leuke plaatsjes zoals Ascoli, maar ook het achterland, de Piano Grande met het dorp Castellucio.

Bezocht Village Riva Nuova in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl