Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x must visits in Le Marche

De regio Le Marche heeft alles wat je maar kunt wensen op je vakantie. Huur er een vakantiehuis Italië en bezoek de mooiste stranden, hoogste bergtoppen en gezelligste plaatsen. Geniet er van de ongerepte natuur en neem eens een duik in een meer. Klinkt dat voor jou als een droomvakantie? Dan kunnen we deze regio zeker aanraden. We geven je drie tips voor must visits in Le Marche.

must visits in Le Marche
Foto van Marco Facc via Unsplash

1. Corinaldo

Vanuit een van de luxe vakantiehuizen in Le Marche kun je onder meer een bezoek brengen aan Corinaldo, een sprookjesachtig burchtstadje. De stad werd in de veertiende eeuw ommuurd en de stadsmuren zijn nog altijd bijna helemaal intact. Hoe uniek is dat?! Het historische centrum is prachtig om doorheen te wandelen en zeker in de avond, wanneer de gebouwen verlicht zijn. Je komt in het centrum door La Piaggia (de trap met honderd treden) te betreden. Eenmaal beneden is er genoeg te zien! Breng een bezoek aan het Teatro Comunale, het Santuarium van Santa Maria Goretti of de kerken San Francesco.

2. Sirolo

Sirolo is een van de bekende badplaatsen in Le Marche en is dan ook geschikt voor een lekker dagje aan het strand. Hier moet je wel even voor zoeken, want het strand ligt verscholen achter grote rotsen. Eenmaal aangekomen zul je je verwonderen over het prachtige, felblauwe water. Ook het centrum zelf is een bezoek waard. Op het bruisende middeleeuwse plein en in de vele kleine straatjes vind je leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Waar het levendige dorpje tevens om bekend staat is de vele grotten die je kunt bezoeken. Prachtig om te zien!

must visits in Le Marche
Foto van Alessio Patron via Unsplash

3. Urbino

In het noorden van Le Marche is de universiteitsstad Urbino gelegen. In de geboortestad van de beroemde schilder Rafaël vind je een groot aantal culturele bezienswaardigheden. Verreweg de belangrijkste is het Palazzo Ducale. Dit renaissance paleis staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is bewonderenswaardig vanwege de prachtige bouwstijl en ook van binnen is het zeer fascinerend. Doordat de heuvelstad tegenwoordig een universiteit heeft, is er naast cultuur ook veel gezelligheid te vinden in Urbino. Schuif aan op een terras of in een restaurant en laat je verrassen.

Dit waren onze drie aanraders voor must visits in Le Marche. Welke plek wil jij als eerste bezoeken?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Centro Vacanze Verde Azzurro

Familie Rammeloo, 16 mei 2019

Genoeg te doen!

Ervaring

Vooral met/voor kinderen is het aquapark geweldig. Daarnaast is het bijzonder fijn om een zwembad te hebben dat enkel voor parkbewoners toegankelijk is. Hier gingen we vaak na de siesta in alle rust nog even ‘plonzen’. Alles is erg goed onderhouden, het personeel is zeer vriendelijk. Tot slot: de omgeving is prachtig.

Tips in de omgeving

De omgeving is prachtig om doorheen te rijden. Er zijn fijne badplaatsen. Er zijn een hoop leuke stadjes in de buurt, onze favoriet was Ascoli. Het is overigens geen enkel probleem hele dagen op het vakantiepark zelf door te brengen.

Bezocht Centro Vacanze Verde Azzurro in juli 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl