Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De culinaire hoogstandjes van Le Marche

Als ik één ding mag noemen waarom Italië mijn favoriete vakantieland is, zijn dat de heerlijke Italiaanse gerechten. Naast pizza zijn er in de Italiaanse keuken nog veel meer gerechten waarbij het water je in de mond loopt. Dat je in heel Italië goed kunt eten is geen geheim, maar voor culinaire hoogstandjes moet je in Le Marche zijn. De rijke smaak en verse ingrediënten laten je gelijk proeven waarom deze regio bekend staat om zijn lekkere gerechten. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder en neem samen met ons een kijkje in de keuken van Le Marche. Buon appetito!

Vincisgrassi

Vincisgrassi is een pastagerecht maar dan net even anders. Het lijkt op lasagne, maar wat betreft de smaak is het dat zeker niet. Ondanks dat is het een typisch gerecht van Le Marche en is het een van de vaakst gegeten gerechten uit de regio. Het gerecht bestaat uit varkensvlees, paddenstoelen, bechamelsaus en is opgemaakt met truffels uit de streek. De tomaten die normaal gesproken niet ontbreken in lasagne, zijn dus geen onderdeel van Vincisgrassi.

Vincisgrassi - Marche.nl

Foto via Pixabay

Passatelli

Pastaliefhebbers opgelet: passatelli is een pasta gemaakt van broodkruimels, eieren en een handje Parmezaanse kaas. Afhankelijk van de plaats wordt er wat citroen en nootmuskaat aan toegevoegd. Passatelli kookt men in kippenbouillon. Daarnaast is het een gerecht dat een korte bereidingstijd heeft en erg makkelijk te maken is, ideaal als je niet van koken houdt. Ook eet je dit gerecht het hele jaar door: van zomer tot winter. 

Zuppa di pesce

Visliefhebbers moeten zuppa di pesce echt proberen. Dit is een vissoep die op smaak gebracht is met saffraan. In de streek wordt veel gebruik gemaakt van lokale vis die vers is aangeleverd. Naast de vis en/of zeevruchten is het gecombineerd met groenten en bouillon. In plaats van de bouillon kan ook sap, water of een andere vloeistof worden gebruikt. Hoewel het eenvoudig te bereiden is, is de smaak overheerlijk.

Zuppa di pesce - Marche.nl

Foto via Pixabay

Brodetto

Zin in nog meer vis? Naast zuppa di pesce is brodetto een typisch zeegerecht, gevangen in de Adriatische Zee. Het is een beroemde visstoofpot uit de stad Ancona en kent veel verschillende variaties. Desondanks moet het bestaan uit maar liefst dertien soorten vis, van gamba’s tot mosselen. Smullen maar!

Heb jij al zin gekregen om naar Le Marche te gaan en een van deze culinaire hoogstandjes te proeven? Kijk hier voor accommodaties in de regio Le Marche.  

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl