Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De cultuurontdekking van Italië

De regio Le Marche is de Italiaanse cultuur, kunst, keuken en het mooie landschap… maar dan zonder alle toeristen. In het Nederlands is de regio ook wel bekend als de Marken. Hoewel… bekend? De meeste vakantiegangers kiezen toch eerder voor Toscane, Venetië of één van de grote meren in Italië. Dus pak je kans en geniet deze zomer in deze nog onontdekte regio! Ik vertel je wat meer erover in dit blog.

Op en top Italiaans

Le Marche is de perfecte plek om de Italiaanse cultuur ten volste te beleven. In de steden zijn nog tal van kerken, Romeinse theaters en kunstwerken uit de renaissance bewaard gebleven. Terwijl je de bezienswaardigheden bewondert maak je ook het alledaagse leven mee. Op een bankje komen een paar opa’s bij elkaar en op de wekelijkse markt kletsen de nonna’s met elkaar, terwijl hun kleinkinderen staan te smeken om een snoepje. In de trattoria staan vooral gerechten met lokale producten op het menu. Specialiteiten uit Le Marche zijn truffels, olijven en verse vis. Bezoek ook eens een enoteca om de heerlijke wijnen van deze regio te proeven.

Kasteel marche

Ligging

De ligging van deze regio had niet bet er kunnen zijn: aan de Adriatische zee, tussen de regio’s Emiglia-Romagna, Toscane, Umbrië, Lazio, de Abruzzen én de republiek San Marino in. Dus niet alleen in de regio zelf kun je de Italiaanse cultuur gaan ontdekken, een vakantie in Le Marche leent zich ook zeker voor uitstapjes in andere regio’s. Bovendien zijn er diverse stranden aan de Adriatische kust om van het zomerse klimaat te genieten op rustdagen. Zes stranden in de Marken hebben de Bandiera Blu gekregen; een keurmerk voor veiligheid en schoonheid van het water. Het landschap is zeer gevarieerd en de heuvels zorgen voor Toscaanse uitzichten, maar er zijn ook de bergen van de Apennijnen voor de actievelingen.

strand marche

Ontdek Le Marche! Kijk hier voor onze accommodaties in deze regio.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl