Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Monte Sibillini, dé bestemming voor natuurliefhebbers!

De wonderschone natuur van de Italiaanse regio Le Marche is zo divers dat je er continu je ogen uitkijkt. Van groene heuvellandschappen tot prachtige zandstranden, de natuurliefhebber kan in deze regio zijn geluk niet op! Deze keer in de spotlights: Monte Sibillini Nationaal park. De ideale bestemming voor natuurliefhebbers!

Piano Grande, een uitgestrekte hoogvlakte

Iets voorbij de bergpas Forca di Presta, ligt Piano Grande. Een uitgestrekte hoogvlakte in het Monte Sibillini Nationaal park. Bezoek jij Le Marche tussen begin mei en half juli? Dan zie je de mooiste bloemen en kleuren de velden rood, blauw en geel. De geur van de lente straalt meteen over op je humeur. De Piano Grande verlaat je gegarandeerd met een lach op je gezicht.

In deze omgeving moet je sowieso één van de wandel of mountainbiketochten uitproberen. Ben je niet zo’n ervaren klimmer? Dan kun je met een gids op pad! Tussen de wilde dieren begin je aan je tocht en met een beetje geluk spot je een roofvogel, ree of wolf. Er zijn in dit park namelijk maar liefst 50 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 20 verschillende soorten reptielen en amfibieën en wel 150 verschillende soorten vogels. Wel je camera bij de hand houden hè? De dieren springen zo weer weg.

Piano-Grande_

In alle rust bijkomen: het Fiastrameer

Even bijkomen van een lange wandel- of fietstocht? Rij dan door naar het Fiastrameer, alleen al de autorit er naar toe is één groot feest! Eenmaal bij het Fiastrameer aangekomen, heb je de plekjes aan het water voor het uitkiezen. Lekker luieren aan het water in stilte en rust. Ben je weer een beetje bijgekomen? Huur dan een waterfiets of kano en maak een mooie tocht over het meer. Vanaf het meer zie je het nationale park van een hele andere kant en geloof me, hier wil je later nog graag aan herinnerd worden. Een waterdicht hoesje voor je camera meenemen is dus een pré.

Lago_di_Fiastra_Macerata

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blog categorieën

10

Village Riva Nuova

Familie Berends, 15 februari 2017

Overzichtelijk met mooie staplaatsen!

Overzichtelijke camping, staplaatsen op mooie grasveldjes zodat het het knus maakt. Super strand en leuk zwembad. Rond 22.30-23.00 was het stil op de camping en dat is niet overal op Italiaanse campings. Alleen erg jammer dat er op het strand geen strandtentje was waar je lekker even iets kon drinken of lunchen bijvoorbeeld. Nu bedenk ik mij dat het restaurant op de camping wel wat gezelliger aangekleed zou kunnen worden, dan is het plaatje helemaal compleet. Tips in de omgeving: leuke plaatsjes zoals Ascoli, maar ook het achterland, de Piano Grande met het dorp Castellucio.

Bezocht Village Riva Nuova in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl