Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waarom de herfst de beste tijd is om Le Marche te bezoeken!

Le Marche in de zomer, dan is het op zijn mooist! Of toch niet? Waar je natuurlijk als eerste denkt aan de zomer om Le Marche te bezoeken, is de herfst toch echt de mooiste periode om deze regio te bezoeken. En waarom je moet kiezen voor Le Marche in de herfst? Dat vertel ik je hieronder!

Culinaire hoogstandjes

Pasta en pizza… Deze heerlijke gerechten kennen we inmiddels allemaal wel uit dit land. Maar wist je dat er juist in de herfst allemaal andere lekkernijen te proeven zijn? Zo vindt in september de druivenoogst plaats, waar de streekwijn Rosso Piceno van wordt gemaakt. Deze overheerlijke rode wijn vind je vooral in het zuiden van Le Marche, bij Ascoli. Ook de olijf wordt in het najaar geplukt. In oktober vindt dit plaats in een van de vele gaarden in deze prachtige streek. En rond deze tijd van het jaar? Eind oktober en begin november kan de truffelliefhebber zijn geluk niet op! In deze tijd worden er namelijk zelfs feesten georganiseerd rondom de truffel. In Acqualagna wordt er zelfs een internationale beurs gehouden rondom deze lekkernij! Kom en proef Le Marche in de herfst!

brown round fruit on white surface

Foto door Big Dodzy via Unsplash

Actief in Le Marche

Heerlijk in het zonnetje genieten van een goed wijntje. Dat is natuurlijk ook wat vakantie is! Maar nu het weer iets minder tropisch is, is dit de kans om de wandelschoenen aan te trekken en de omgeving van een hele andere kant te zien! Niet meer bezweet raken na de eerste paar stappen, maar gewoon genieten van de kleurrijke omgeving! Zo fiets of wandel je nu door de prachtige oranje, gele en bruine bladeren van Le Marche!

Tuscany, Landschap, Cipres

Foto door Klaus Stebani via Pixabay

Genieten aan het strand

Aan het strand? Ja aan het strand! Waar je in Nederland in de nazomer naar het strand gaat om even flink uit te waaien, is het in Le Marche tot oktober zelfs nog prima weer voor een dagje strand! Het zeewater is nog lekker warm, en overdag schijnt er nog een fijn zonnetje. Ideaal dus om in het najaar nog even wat vitamine D op te doen onder het genot van een goed Italiaans wijntje.

body of water under blue sky during sunset

Foto door Francesco Baistrocchi via Unsplash

Een vakantie is altijd goed, maar met deze tips maak jij je reisje in het najaar nog beter! Wat doe jij dit najaar? 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Tenuta Tredici Ulivi

Familie van der Meer, 15 februari 2017

Goede sfeer en mooi zwembad!

Kleinschalig, prachtige ligging, goede sfeer, wijds opgezet, bar die altijd open is, vriendelijke eigenaar en medewerkers, mooi zwembad. Je voelt je daar op en top gast op een fijne niet opdringerige manier. Tja en ik wil nooit meer anders dan een safari tent met wc/douche. Je hebt dan niet het voor mij grootste nadeel van een camping, gedeeld sanitair, maar wel altijd buiten zijn. Het strand is dichtbij en er zijn leuke dorpjes in de omgeving.

Bezocht Tenuta Tredici Ulivi in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl