Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Hoe haal je de Italiaanse keuken zelf in huis?

Als je aan Italië denkt, beginnen wij al weg te dromen bij al die heerlijke Italiaanse gerechten. Terugdenkend aan de tijd dat we op een Italiaans terras zaten te genieten van een verse pizza… Wat wij er wel niet voor over zouden hebben om die Italiaanse keukengerechten in huis te halen. Maar wat als dit gewoon kan? Nederlandse supermarkten beschikken over vele Italiaanse producten, waardoor wij thuis de geweldigste Italiaanse gerechten kunnen maken. Nu kan je zelf thuis de vlag in de keuken uithangen en geweldige “Masterchef” gerechten maken. Alleen hoe haal je de Italiaanse keuken in huis? Dat vertellen wij, lees je mee?

Focaccia

Een focaccia wordt geserveerd in elk Italiaans restaurantje, zodra je een gerecht hebt besteld. Dit is meestal als een aperitief of bijgerechtje, maar in Nederland lunchen wij hier ook mee! Een focaccia is eigenlijk een soort plat brood, gemaakt van een dikke deeg laag. Het lijkt heel erg op een pizza, alleen is de bodem van een focaccia dikker. Wat er op de focaccia gedaan wordt, is vooral naar eigen voorkeur. In ieder geval gaat er meestal olijfolie, kruiden en tomaat op een focaccia. En uiteindelijk wordt de focaccia als bijgerecht gegeten. Focaccia’s zijn in elke Italiaanse broodzaak te verkrijgen. Daarnaast is het een superleuk gerecht om zelf te maken! Check hier een leuk recept.

Focaccia

Foto van Iñigo De la Maza via Unsplash

Spaghetti Carbonara

Spaghetti heeft iedereen wel eens een keer gegeten. Dit gerecht is ook van zichzelf makkelijk te bereiden. Alleen de Italianen maken van een makkelijk gerecht een spektakel. Deze pasta wordt namelijk gemaakt van spaghetti, eieren, pancetta en kaas. In Nederland doet iedereen hier room in, maar dat is een echte “no go” in Italië! Het gerecht is lekker romig en doet het water in je mond lopen! Klik hier voor een smakelijk recept.

Carbonara

Foto van Zoran Borojevic via Unsplash

Lasagne

Lasagne is een gerecht dat iedereen wel kent. Je kan er mee lunchen, snacken of dineren. Als je aan Italië denkt, dan denk je al snel aan pizza en… lasagne! Je kan lasagne gemakkelijk een “pastaovenschotel” noemen. Deze pastaovenschotel wordt gemaakt vanuit verschillende lagen die variëren van: gehakt, bechamelsaus, groenten, spinazie, zalm en noem maar op. Lasagne is een gerecht waar je uiteindelijk alles van kan maken, probeer anders deze spinazie lasagne eens. Wil je toch een originele Italiaanse lasagne maken? Klik dan hier.

Lasagne

Foto van Pablo Merchán Montes via Unsplash

Welk gerecht ga jij met het gezin maken?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Marche.nl