Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 leukste bezienswaardigheden in Le Marche

Eenmaal op vakantie, maar geen idee wat te bezoeken? We get you! Wat daagjes op avontuur in de regio gaan, is altijd leuk. Er is natuurlijk keuze genoeg, maar soms ook te veel. Daarom heb ik hier mijn leukste bezienswaardigheden in Le Marche uit gepakt, die gegarandeerd een bezoekje waard zijn. Ze zijn lekker gevarieerd, waardoor er voor iedereen iets leuks tussen zit. Tijdens de uitstapjes kun je genieten van de vele zonuren, of juist schuilen voor de regen. Lees je mee?

Frasassi Caves

Dit immense grottenstelsel werd pas in 1971 ontdekt en vanaf 1974 is deze ook toegankelijk voor bezoekers. Een Italiaanse gids begeleidt je door de grotten, terwijl je via een audioapparaat luistert naar bijzondere feitjes over de grot. Volg het looppad over bruggen en trappen en kijk je ogen uit in de verlichte grot. Het hoogtepunt van de gehele tour is de Ancona Abyss. Deze kamer is zo groot dat de Duomo van Milaan (’s werelds grootste gotische kathedraal) er gemakkelijk in past. Ook niet te missen is het gekristalliseerde meer. Trek een lekkere trui aan en duik de grotten in!

Reddgio Unsplash

Foto van Reddgio

Castello di Gradara

Het kasteel Gradara is gelegen op 142 meter boven zeeniveau. Het uitzicht vanuit dit middeleeuwse fort is indrukwekkend. Je kijkt uit op de straten tussen Marche en Romagna en kunt eindeloos uitkijken over de Adriatische Zee. Het fort wordt beschermd door 2 muren die zo’n 800 meter lang zijn, wat zorgt voor een imposante uitstraling. Dit kasteel is niet voor niets een van de meest bezochte monumenten in de regio. Geniet hier niet alleen van het uitzicht, maar ook van de shows. Laat je bijvoorbeeld meeslepen in het indrukwekkende, maar pijnlijke liefdesverhaal van Paolo Malatesta & Francesca da Rimini of ontdek de schatten uit het verleden.

Reuben Teo Unsplash

Foto van Reuben Teo

Beach of the Two Sisters

Een lekker dagje strand, maar dan met wat meer uitdaging. Je kunt kiezen voor een veilig boottochtje naar het strand of je wagen aan het looppad naar beneden. Trek hiervoor wel goede loopschoenen aan en neem eventueel wandelstokken mee voor extra grip. Neem geen kids mee op deze route en neem kleine stapjes richting het prachtige strand. Eenmaal de voeten in het warme zand, ben je blij dat je de trip naar beneden hebt genomen. Hier geniet je van ultieme rust, prachtige rotsen en helder water.

Lukas Leitner Unsplash

Foto van Lukas Leitner

Dit zijn drie van mijn leukste bezienwaardigheden in Le Marche. Welke bezienswaardigheden zou jij wel eens willen bezoeken?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Marche.nl