Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Verken het Italiaanse Museo del Mare vanuit huis

Door het coronavirus zijn sommige vakanties naar Le Marche gecanceld en ligt het openbare leven in Italië stil. Desondanks zijn er toch nog manieren om van deze fijne regio te blijven genieten. Zo heeft het museumcentrum Museo del Mare in San Benedetto del Tronto hun virtuele deuren geopend voor bezoekers. Je kunt dit museum dus vanaf de bank verkennen! In dit artikel ontdek je wat je daar kunt zien. Benieuwd geworden? Lees dan mee.

In het Museo del Mare ontdek je de cultuur en de geschiedenis van de Adriatische Zee. Het museum is een historisch vismarktgebouw en bestaat uit zes verschillende tentoonstellingsruimten, waar van alles te ontdekken valt. Hieronder nemen we je mee door de tentoonstellingsruimtes van het Museo del Mare.

Antiquarium Truentinum

Maak een wandeling door de geschiedenis van San Benedetto del Tronto in de archeologische museumsectie Antiquarium Truentinum. Door middel van een archeologische kaart worden bezoekers door verschillende historische tijdperken geleid, om de oprichting van de stad te ontdekken. Wat je hier ziet zijn objecten die vroeger gevonden zijn tussen de Tesino en de Tronto rivier. Ook kom je hier opgravingen tegen uit omliggende steden, zoals Monteprandone, Acquaviva en Ripatransone.

Anfore

Met een breed aanbod van voorwerpen is de collectie van museumsectie Anfore beroemd in het hele land. Anfore staat voor een keramische container, gemaakt van aardewerk die gebruikt werd om verschillende goederen mee te vervoeren. De collectie van het museum stamt uit verschillende tijdsperken. Ook is het verzameld uit een groot geografisch gebied in de Middellandse Zee.

Civiltà Marinara delle Marche

In het Civiltà Marinara delle Marche gedeelte vind je, dankzij de bijdragen van vele burgers, allerlei objecten van het zeeleven. Deze zijn door burgers meestal tientallen jaren in huis bewaard. Objecten die je hier zoal vindt zijn bijvoorbeeld werktuigen van touwen en andere voorwerpen die gebruikt werden op zee.

Museo del Mare - Marche.nl

Foto van Marie Luthman via Unsplash

Augusto Capriotti

Wie de schoonheid van de zee wil bewonderen, moet in de Augusto Capriotti museumsectie zijn. In dit vismuseum bewonder je allerlei vissen, schaal- en schelpdieren. Ook is er aan aquariums geen gebrek. Tijdens je bezoek kijk je je ogen uit en leer je meer over het onderwaterleven. Kortom, een bezoek aan Augusto Capriotti is dus absoluut de moeite waard.

Pinacoteca del Mare

In het Pinacoteca del Mare gedeelte kun je allerlei artistieke kunstwerken bewonderen van verschillende kunstenaars. Het meest indrukwekkende gedeelte van de tentoonstelling zijn de schilderijen, foto’s en tekeningen. Deze zijn gemaakt door de Zwitserse kunstenaar Alfred Joseph Chatelain. Dit kunstmuseum bevindt zich op een andere locatie dan de bovenstaande musea, maar maakt ook deel uit van het Museo del Mare. Pinacoteca del Mare vind je op het Palazzo Piacentini.

Museo d’Arte sul Mare

Het laatste onderdeel van het Museo del Mare, is het Museo d’Arte sul Mare. Dit deel van het museum is in de open lucht. Het bevindt zich namelijk langs de zuidpier van San Benedetto del Tronto. De sculpturen en monumenten die hier staan zijn indrukwekkend om te zien, dus wandel ook zeker even lang de pier en kijk je ogen uit.

Ben jij van plan om een virtueel bezoek te brengen aan het Museo del Mare?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Mar y Sierra

Familie van Lierop, 16 mei 2019

Genoten van het uitzicht!

Ervaring

De ligging is geweldig. Bij het zwembad en restaurant heb je prachtig uitzicht over de heuvels en de omliggende dorpjes. Het zwembad is heerlijk. Het is groot genoeg en er zijn volop ligbedden. De camping is rustig en mooi groen en schaduwrijk.

Tips in de omgeving

De steden Urbino, Fano en Sirolo en de grotten van Frasassi zijn een bezoek waard. De kust bij Sirolo is prachtig. In het dorpje Stacciola (op 10 minuutjes lopen van de camping) is een heerlijk restaurant La Grotta di Tufo, waar je heerlijk authentiek Italiaans kan eten.

Bezocht Mar y Sierra in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl