Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Loreto!

Kleinschalig, een brede geschiedenis, leuke boetiekjes, rustige straatjes en lekkere restaurants. Dit zijn de eigenschappen van een voor mij perfect dorpje. Daarom is hier mijn stedentip: Loreto! Het kleine dorp ligt dichtbij de havenstad Ancona en verwelkomt naast toeristen ook bedevaart reizigers. Ik vind Loreto een prachtig dorp, mede door de geschiedenis. Benieuwd wat het nog meer te bieden heeft?

Heerlijke diners

Het avondeten is voor mij het hoogtepunt van de dag en in Loreto kijk ik hier elke avond naar uit. Als je door de straatjes wandelt, ruik je de geur van vers vlees dat gebakken wordt. Street-food is echt een ding in Loreto, want er zijn veel van dit soort tentjes. Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen!

Je kan zo goedkoop en zo duur eten als je maar wilt, want de restaurants zijn er in alle soorten en maten. Veel restaurants bieden ook gerechten met verse vis- en zeevruchten: heerlijk! Ze smaken zo vers, alsof ze letterlijk uit het water worden gehaald voor je.

Stedentip: Loreto

Kunst en cultuur

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Dan is Loreto nog perfecter voor jou! Het dorp is namelijk een bedevaartsoord. Volgens een legende zou in Loreto het huis staan waar Maria is geboren en heeft gewoond. Het huis staat nu in een eeuwenoude basiliek, de Basilica della Casa Santa. De imposante kerk is om het huis heen gebouwd en ziet er prachtig uit. Breng ook zeker een bezoekje aan het museum, wat zich in de galerijen bevindt die het plein voor de basiliek omringen.

Stedentip: Loreto

Presepe Benedetto XVI

Benieuwd naar mijn nummer 1-tip van Loreto? Bezoek het museum Presepe Benedetto XVI. In het museum krijg je een beeld van het vroegere dagelijkse leven. Je ziet mannen het vee onderhouden, je hoort een baby huilen en water stromen. De poppen zijn mechanisch en voeren klusjes uit, waardoor het museum tot leven komt. Het is heel gaaf om te zien hoe ze het museum zo echt laten lijken. Daarnaast is het voor kinderen ook interessant, want het is geen statisch museum. Het leeft!


Wanneer ga jij naar Loreto?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Centro Vacanze Verde Azzurro

Familie Scipio, 15 februari 2017

Goed verzorgd!

Je hebt toegang tot een erg mooi, goed verzorgd, mooi opgezet aquapark. Voor gasten van de vakantiebungelows zijn aparte zones gereserveerd met ligbedden, stoelen en parasol. Het zijn er voldoende, dus je hoeft niet ’s ochtendsvroeg een bedje te ‘reserveren’ met je handdoek. Kinderen vermaken zich uitstekend en ook ouders kunnen hier prima relaxen. De omgeving is het nadeel van dit park. Het dichtsbijzijnde dorpje is 11 kilometer verderop.

Bezocht Centro Vacanze Verde Azzurro in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl