Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een sportieve vakantie in Le Marche? 3 tips!

De bergen, heuvels en zee bieden de perfecte gelegenheid voor een sportieve vakantie in Le Marche. Zelf houd ik erg van activiteiten tijdens mijn vakantie. Want wandelen met een zonnetje en een uitzicht is vele malen beter dan wandelen in het regenachtige Nederland. Voor de andere sportliefhebbers onder ons geef ik in deze blog drie tips om ook jouw vakantie sportief te maken!

Golfen in Le Marche

Het heuvelachtige landschap in delen van Le Marche is zeer geschikt om te golfen. De echte liefhebbers rijden naar de bekendste baan, genaamd Conero Golf Club. Deze heeft 18 holes en is gelegen naast het natuurgebied dat Monte Conero heet. In Le Marche liggen ook nog kleinere golfbanen zoals Golf Club I Lauri. Deze heeft 9 holes en wat oefenmogelijkheden. Daarnaast zijn er nog golfbanen bij Jesi, Ancona en Fano. Alledrie bieden ze banen met 9 holes.

sportieve vakantie

Klik hier voor accommodaties in Le Marche

Fietsen in Le Marche

Klaar voor een uitdaging? Neem je fiets mee mee naar deze regio (of huur er één. De bergen bieden meer dan genoeg uitdaging voor de beginnende maar ook gevorderde fietser. Het Noorden van Le Marche is erg bergachtig en daarom vooral voor de gevorderde fietser geschikt (daar zal je mij dus niet aantreffen). Het midden van Le Marche is wat vlakker, zeker als je dicht bij zee blijft. Bovendien kun je dan als afsluiter een plons nemen in het zoute zeewater. Vaak zijn er in dorpjes informatiepunten waar je kaarten en routes kunt krijgen. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf routes uitzetten naar stadjes en dorpjes. Voor de mountainbikers zijn er (vooral in het zuiden van Le Marche) ook veel onverharde wegen om te proberen. Ik vind fietsen in de ochtenden het lekkerste, omdat de temperatuur dan nog redelijk laag is.

sportieve vakantie

Klik hier voor accommodaties in Le Marche

Wandelen in Le Marche

Het wandelen is mijn favoriete manier voor het beleven van een redelijk sportieve vakantie. Wandelen kan bijna overal, maar er zijn wel een paar routes die overduidelijk mooier zijn dan andere wandelroutes. Zo kun je bij Ancona langs de kust wandelen waarbij je elke keer een prachtig uitzicht hebt. Deze route begint bij Fonte d’Olio. Mijn lievelingsroute is die vanuit Parco San Bartolo (vlakbij Pesaro) langs de kust loopt richting dorpjes zoals Fiorenzuola. Op veel plekken kun je even pauze houden door naar de zee te lopen en te zwemmen. Dat hebben we met de Italiaanse hitte dan ook zeker een aantal keren gedaan. Ook de dorpjes bieden een goede pauzemogelijkheid. Na een wandeling (en het oog op spierpijn de volgende dag) gaat een koud drankje er zeker in!

sportieve vakantie

Klik hier voor accommodaties in Le Marche

Heb jij ook al ervaring met sportieve vakantie in Le Marche? Laat het me weten!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl