Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Jesi

Stedentripjes. Ik ben er dol op. Authentieke gebouwen bezoeken, terrasjes pakken, ijsjes eten en winkeltjes kijken. Een tijdje geleden bezocht ik de stad Jesi, die gelegen is in de mooie Italiaanse provincie Le Marche. Vandaar in deze blog mijn stedentip: Jesi!

De stad Jesi

Een historische stad met karakter en sfeer. Zo zou ik de stad Jesi omschrijven. De oude stadsmuur en het Middeleeuwse centrum maken het authentieke gevoel compleet. De ligging van de stad is ideaal. Met 20 minuutjes gas geven ben je bij het dichtstbijzijnde strand (of een kwartiertje met de bus). Wij gingen vaak naar het strand Falconara Maritima. De badplaatsen Numana, Sirolo en Loreto hebben ook heerlijke stranden om de af te koelen met een frisse duik in zee. Een dagtripje naar een andere stad is ook mogelijk. Dichtbij Jesi liggen wat kleinere en knussere dorpjes zoals San Marcelo en Monsano. Iets verder weg (ruim 30 kilometer vanaf Jesi) ligt Ancona. Ancona is op sommige plaatsen wat minder mooi dan de kleine dorpjes, wat denk ik komt omdat het een havenstad is. Maar Ancona heeft ook heel veel te bieden. Mooie kathedralen, gebouwen, restaurants en zee (waar je zoals op onderstaande foto lekker kan genieten van de zonsondergang).

 Jesi

Hapjes en drankjes in Jesi

Zin in een echt Italiaans restaurant? Of toch in burgers of juist vegetarisch eten? Dat kan allemaal in Jesi. Mijn favoriete plekje om te dineren is toch echt de Poldo Burger Bar. Wat dit restaurant zo bijzonder maakt is voornamelijk het gebouw. Het is een historisch gebouw met mooie bogen aan de binnenkant. In het kader van milieuvriendelijkheid en hergebruik hebben ze het interieur gemaakt van oude schoolmeubels. Je zit dus (nu wel comfortabeler) op oude schoolbanken. En niet te vergeten: de Burger smaken er natuurlijk heerlijk! Meer zin in een luxe restaurantje? Dan is Tabano Ristorante-Casolare zeker geschikt. Het personeel is er vriendelijk en op het menu staat voornamelijk vlees en zelfgemaakte pasta. Buon appetito!

Jesi

Overnachten in Jesi

Overnachten in Jesi kan op veel manieren. Een appartement met een zwembadenparadijs voor de kinderen? Een agriturismo waar je je eigen producten kunt verbouwen? Of een residence met een prachtige omgeving? Zelf hou ik heel erg van agriturismo’s omdat de rust aansluit bij mijn ideaalbeeld van een vakantie. Daarom zou ik Agritusrismo Cadabò zeker aanraden! Er lopen allerlei dieren rond en het eten is puur biologisch bereid. Om helemaal in de biologische en Italiaanse sferen te komen, kun je er genieten van een gratis proeverij. Deze neemt je mee langs de eigengemaakte olie, jam, kaas, honing en nog veel meer. Het allerleukste van deze tour was toch stiekem wel het proeven! Je denkt dat je weet wat jam is, maar als je deze proeft weet je wel beter! Toch liever een zwembadenparadijs? Neem dan hier een kijkje voor tips.

Jesi

Ik ben ook benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Jesi! 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl