Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sportieve activiteiten op vakantie

Er zijn zoveel verschillende definities van vakantie. De een denkt gelijk aan strand, zee en cocktails, de ander denkt aan cultuur snuiven, terwijl ik vooral denk aan activiteiten ondernemen, (en natuurlijk ook aan de rest). Vaak zijn er faciliteiten in het buitenland, op de camping of in je appartement, waar je uitstekend gebruik van kunt maken. Maar dat is niet alles, de leukste sportieve activiteiten vinden vaker nog daarbuiten plaats. Ik hou van sporten en rust meer uit van een actieve vakantie met veel voldoening, dan van andere definities van vakantie. Ben jij ook zo’n ondernemende, sportieve vakantieganger? Dan heb ik hier wat ideeën voor sportieve activiteiten tijdens je vakantie!

Typisch camping

Je hoeft maar een rondje over de camping te lopen en je hebt de populaire camping’sporten’ wel tig keer gezien. Badminton is zo’n perfecte activiteit, het enige wat je nodig hebt zijn twee rackets, een shuttle en een beetje ruimte. Het leuke aan badminton vind ik dat het makkelijk is, maar je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Petanque, in Nederland beter bekend als jeu de boules, is er ook zo een. In principe heb je genoeg aan wat (zware) ballen, een klein balletje en een stuk gras of grint. Tip: speel dit niet met Fransen. Wij spelen jeu de boules, maar dit is niet het Franse petanque. Veel regels, intens fanatiek en erg serieus, als je mij vraagt. Het is wel ontzettend leuk om eens te zien hoe de Fransen dit spel spelen! Maar als voor de lol wilt spelen, zoek dan de kinderen of Nederlanders op.

Sportveldjes

Vaak heeft een camping wel een sportveldje of grasveldje, hier worden natuurlijk activiteiten georganiseerd door een animatieteam. Maar daarbuiten is het ook leuk om hier eens een potje te voetballen of volleyballen. Zoek wat mensen bij elkaar, pak een bal en wees zo fanatiek als je zelf wilt! Ik was als animatrice (en als mens) buiten activiteiten om bijna altijd in het zwembad te vinden en dat wisten vooral de kinderen ook. Op deze manier gingen we regelmatig met een clubje even gaan voetballen, volleyballen en noem het maar op!

Buiten de camping

Natuurlijk zijn er buiten de camping ook veel sportieve activiteiten mogelijkheden, vooral als je een serieuze sporter bent, moet je het vooral buitene het park zoeken. Hardlopen is altijd een goed idee en een paar sportschoenen passen vast nog ergens in de tas. Denk er wel aan om niet midden op de dag te gaan hardlopen, maar vroeg in de ochtend, dat vind ik het lekkerst, of in de avond. Fietsen is ook een echte do, vaak kun je ze wel ergens huren als je hem zelf niet mee kunt nemen. Met de fiets ben je een stuk sneller en kun je meer zien dan lopend, en ben je veel vrijer en gezonder dan met de auto of openbaar vervoer. Fietsen kan door de bergen, maar voor mij echt op een staat bergwandelen. Dit kun je opbouwen van wandelen over brede asfaltwegen tot je moeten zekeren langs een rotswand. Avontuur gegarandeerd!

Watersport

De laatste jaren is watersport enorm populair geworden. De enige voorwaarde is natuurlijk wel dat er water is. Het handigst is om ter plekke te bekijken wat er geboden wordt en wat je het meest aanspreekt. Kanoën in de rivieren, surfen op zee, waterskiën, er zijn vaak ontelbaar veel mogelijkheden! Een echte aanrader, want dit is in Nederland bijna niet te vinden en zo wel, dan lang niet zo leuk.

Extreme sporten

Dan heb je natuurlijk altijd nog de extreme sporten. Paragliden, parachutespringen, duiken, zware bergwandelingen door sneeuw en ijs.

Kijk vooral naar wat er mogelijk is vanuit jouw locatie! Alle sporten zijn leuk, maar het leukste zijn de activiteiten die plaatsgebonden zijn en waarmee je thuis kunt komen met een spannend verhaal! Ga op avontuur, dat geeft ontzettend veel voldoening en een enorme kick!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Podere Sei Poorte

Familie Kuijpers, 15 februari 2017

Prachtig gelegen met ruime plaatsen!

Prachtig gelegen, ruime plaatsen, netjes schoon, rustig als je dat wil, maar je kunt ook aanhaken bij de ‘Hollandse gemeenschap’ bij het restaurant. Ruim voldoende aanbod van maaltijden tegen een redelijke prijs en van voldoende/goede kwaliteit. Wel verder afgelegen van ander entertainment zoals strand en winkels, maar dit draagt bij aan de rust op de camping denk ik, want daardoor trek je een bepaald publiek aan. De rust in de omgeving is geweldig.

Bezocht Podere Sei Poorte in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl