Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: San Marino

Als je op vakantie in Le Marche bent, bezoek dan eens één van de kleinste landen van Europa; San Marino. De monnik Marinus die op de vlucht was voor de christenvervolgingen zou deze republiek al in het jaar 301 hebben gesticht. De historie van dit land is voelbaar als je er binnenrijdt. De auto’s lijken er niet thuis te horen en eenmaal in de hoofdstad aangekomen, zetten de meeste toeristen hun auto dan ook meteen weg op één van de parkeerplaatsen naast de weg. De gelijknamige hoofdstad San Marino is terecht een populaire bestemming voor toeristen. Ik vertel je wat je gezien moet hebben in deze stad!

Terug naar de middeleeuwen

De tijd draait terug bij het binnenkomen van San Marino. Maar dat is niet de enige reden waarom iedereen meteen de auto aan de kant zet, want het uitzicht vanaf deze 750 meter hoog gelegen stad bezorgt je kippenvel. Waar je nog meer van de historie van deze stad kan beleven, is in het martelmuseum. Dit museum ligt, zoals de meeste bezienswaardigheden, in het centrum. Voor de mensen met een wat minder sterke maag is het nationaal museum misschien een beter idee. Ook dit ligt in de binnenstad en hier leer je van alles over San Marino door de jaren heen. Geen museumliefhebber? Struin dan gewoon door het historische centrum, dat sinds 2008 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, of bezoek het Palazzo Pubblico. Dit 14e eeuwse gebouw is het stadhuis van de hoofdstad en hier vergadert ook het parlement.

San Marino parlement

Voor het mooiste uitzicht moet je bij de drie torens van San Marino zijn. De torens, genaamd La Guaita, La Cesta en Il Montale, zijn het nationale symbool van San Marino en staan ook afgebeeld op de vlag van de republiek. Wandel naar de drie verschillende uitkijkpunten, die op de drie toppen van de Monte Titano liggen. Even uitrusten van al het wandelen? Zoek een terrasje op en probeer het typische sanmarinese taartje Torta di Tre Monti, taart van de drie bergen.

Maar er is ook moderner tijdverdrijf in San Marino; shoppen! In de middeleeuwse straatjes van het centrum zijn talloze winkeltjes vol tassen, juwelen, kleding, schoenen en lokale lekkernijen gevestigd.

Het avontuur opzoeken

Ook de echte avonturiers kunnen terecht in San Marino. Vlakbij de hoofdstad ligt het grote San Marino Adventures park, met survival parcours en kabelbanen. Dus ga op avontuur in San Marino! Bekijk ons aanbod hier.

San marino fort

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl