Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een kijkje in de keuken van Le Marche

Wie aan Italië denkt, denkt meteen aan lekker eten. Het land van de pizza’s en pasta’s is mede dankzij haar eetcultuur een populaire bestemming voor Nederlanders. Want zeg nou zelf je kunt toch geen genoeg krijgen van al die lekkere gerechten? Behalve de bekende pasta’s en pizza’s is het natuurlijk ook leuk om je in de regionale keukens te verdiepen. Daarom neem ik je in dit blog mee in de keuken van Le Marche.

De keuken van Le Marche staat bekend als een erg pure keuken met veel ingrediënten uit eigen tuin. Heerlijk vers dus. Hieronder zet ik een aantal van de meest kenmerkende gerechten voor je op een rij.

Olive all’Ascolana

Hou jij ook zo van olijven? In Italië vind je ze volop. Verblijf je in een agriturismo? Dan heb je misschien zelfs het geluk om verse olijven van het land te proberen! Olive all’Ascolana zijn gevulde olijven uit het zuiden van Le Marche (zoals de naam al verklapt). Je haalt de pit uit de olijf en doet er kalfsvlees en gehakt in en eventueel nog kaas. Vervolgens maak je de olijven klaar voor de frituur door er bloem omheen te doen, een losgeklopt ei en wat broodkruimels. Een heerlijke antipasto!

Olive all'ascolana - keuken van Le Marche

Pasta e Ceci

Als je aan pasta denkt, dan denk je al snel aan een lekkere pasta carbonara of bolognese, maar in de regio Le Marche hebben ze ook zo hun eigen pastaspecialiteit. Pasta e Ceci is een pastagerecht met kikkererwten. Dit gerecht werd vroeger gegeten op het land als de boeren hadden gezaaid. De hoop was dan dat de granen net zo groot waren als kikkererwten, vandaar dit maaltje. Je vindt natuurlijk talloze pasta’s in de meeste restaurants, dus probeer er vooral een paar uit. Wist je trouwens dat pasta door Italianen meer als tussengerecht gezien wordt dan als hoofdgerecht? Onvoorstelbaar toch!

Pecorino

Zelf ben ik een enorme liefhebber van kaas en ik probeer graag allerlei soorten uit. In Italië is de bekendste kaassoort Pecorino, een verzamelnaam voor verschillende soorten schapenkaas. In de regio Le Marche vind je een paar lokale varianten van deze kaassoort. Zo vind je er Pecorino Marchigiano en Casciotta. De tweede is een zachte en kruimelige kaas uit Urbino. Wil je de verschillende soorten kaas proberen? Je vindt ze in iedere willekeurige supermarkt op de versafdeling.

Pecorino_Sardo_Cheese - keuken van Le Marche

Benieuwd naar deze heerlijke keuken? Boek nu je vakantie in Le Marche! Bekijk hier ons volledige aanbod. 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl