Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Overnachten in een agriturismo: 5 tips!

Nu het massatoerisme op steeds meer plekken doordringt, zijn reizigers vaak op zoek naar het authentieke van een land. Al helemaal in Italië… De eeuwenoude pastarecepten, de echte Italiaanse cultuur en uitstraling van de oudere mannetjes op de hoek van straat. Maar toch is dat steeds minder vaak in de populaire delen van Italië te zien. Maar in Le Marche is dat nog zeker wel terug te vinden! In de kleine dorpjes en ook de grotere steden is de pure cultuur nog dagelijks voelbaar. In de ochtend als de lokale bevolking een kopje koffie gaat drinken of in de avonduren als de terrasjes vol zitten. In Le Marche is het overal voelbaar, ook in de agriturismo’s. Want zelf in je accommodatie voel je deze eeuwenoude cultuur nog terug! In dit blog geef ik je 2 tips voor het overnachten in een agriturismo!

#1 Welkom

Voel je welkom! In een agriturismo kom je vaak bij een familie thuis, of in een vakantiewoning naast het huis van de eigenaren. Zij staan je met open armen op te wachten om je rond te leiden in hun huis en op hun boerderij. Laat je verwelkomen en proef de cultuur!

#2 Eet met de familie

Vaak worden agriturismo’s gerund door families, maar niet zoals wij die in Nederland kennen met vader, moeder en kinderen. Nee, in Italië bedoelen we met een familie: opa, oma, vader, moeder, tantes en ooms en kinderen. De hele familie woont dichtbij elkaar en komt dan ook samen om lekker te eten. En als je kans hebt om dan aan te sluiten, dan moet je die natuurlijk met beide handen aangrijpen!

#3 Lokale producten

Een agriturismo is van oorsprong een familieboerderij. Tegenwoordig zie je vaak dat de boerderijen verdwijnen en dat er alleen een vakantiewoning is, maar er zijn ook nog plekken waar het leven van de boer nog doorgaat. Dat betekent natuurlijk dat je de meest natuurlijke producten direct van het land kunt halen. Van olijfolie tot wijn en honing, er is van alles. Wat is er nou leuker om terug in Nederland te komen met een flesje eigengemaakte olijfolie of limoncello? Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor een cadeautje!

Dus mijn mening? Overnachten in een agriturismo is de beste manier om Le Marche te ontdekken en de cultuur van Italië te omarmen!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl