Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Heimwee naar de zomer in Italië? Zo haal je Italië naar Nederland deze winter!

De herfstvakantie is voorbij en het is weer tijd om dagelijks met een trui en winterjas de deur uit te gaan. Al heeft de winter iets gezelligs, heb ik altijd heimwee naar de zomer. Wanneer ik denk aan Italië denk ik aan zon, gezelligheid en lekker eten. De winter in eigen land doorsta ik door een stukje Italië mee te nemen naar huis. Wil jij dit ook? Lees dan met me mee, want zo haal je Italië naar Nederland deze winter!

Italiaanse wintermode

Om de kou in ons kleine kikkerlandje te trotseren heb je allereerst natuurlijk warme kleding nodig. Zeker voor mannen zijn er Italiaanse modemerken die trendy kleding in Nederland verkopen. Zo shop je bij Italian Style de leukste outfits voor hem! Neem zeker even een kijkje tussen de truien voor heren. Ik deed dit ook én ontdekte een paar items waar ik direct weg van was. Zo kan een roze heren hoodie niet ontbreken in je garderobe en behoort de camel gebreide trui ook tot mijn favorieten. Leuk voor je vriend, broer of vader. Al kruip ik zelf stiekem ook graag in zo’n hoodie op de bank. 

Zo haal je Italië naar Nederland - Italiaanse kleding

Foto van Italian Style

Experimenteer in de keuken

Denk ik aan de zomer in Italië, dan denk ik (natuurlijk) aan Italiaans eten op een terras in de zon. Toch zijn Italiaanse gerechten vaak super winterproof. Wanneer het koud is, eet ik bijvoorbeeld liever een pasta dan stamppot. Dit italiaanse gerecht is warm, vult goed en je kunt er alle kanten mee op. Zeker ravioli vind ik heerlijk wanneer het buiten koud is. Met kaas en spekjes en een romig sausje is dit voor mij een echt winters gerecht. Natuurlijk hoort ook pizza in het rijtje thuis. Heerlijk comfy food, dat je in je warme trui onder een dekentje op de bank kunt opeten. Krijg je ook al zin in de winter? 

Zo haal je Italië naar Nederland - Pasta

Foto: Brooke Lark via Unsplash

Vino!

Tijdens het diner of juist tijdens een avond bankhangen, een Italiaans wijntje is altijd een goed idee. Wandel binnen bij de slijterij en laat je adviseren. Wedden dat je je vervolgens bijna in Italië waant wanneer je met een goed boek en een glaasje neerstrijkt op je bank?

Zo haal je Italië naar Nederland - Rode wijn met boek

Foto: Jeff Siepman via Unsplash

Leer Italiaans

De Italiaanse taal draagt voor mij echt bij aan de Italiaanse sfeer. Pas wanneer ik op vakantie ben en ik hoor locals communiceren in hun eigen taal, voel ik dat ik in Italië ben! En  juist daarom is Italiaans leren voor mij een perfecte manier om Italië naar Nederland te halen deze winter. Bovendien is de winter ook het perfecte moment om een woordje Italiaans te leren. Je bent wat vaker thuis en kunt minder doen buiten de deur om. Daarnaast laat de zomer nog even op zich wachten en heb je genoeg tijd om de basis onder de knie te krijgen. Tip: installeer Duolingo op je telefoon! Deze app helpt je een eind op weg en kun je overal en altijd gebruiken. 

Hoe haal je Italië naar Nederland deze winter? 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Tenuta Tredici Ulivi

Familie van der Meer, 15 februari 2017

Goede sfeer en mooi zwembad!

Kleinschalig, prachtige ligging, goede sfeer, wijds opgezet, bar die altijd open is, vriendelijke eigenaar en medewerkers, mooi zwembad. Je voelt je daar op en top gast op een fijne niet opdringerige manier. Tja en ik wil nooit meer anders dan een safari tent met wc/douche. Je hebt dan niet het voor mij grootste nadeel van een camping, gedeeld sanitair, maar wel altijd buiten zijn. Het strand is dichtbij en er zijn leuke dorpjes in de omgeving.

Bezocht Tenuta Tredici Ulivi in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl