Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste activiteiten in Urbino

De leukste activiteiten in Urbino? Daar vertel ik je graag meer over! Ik heb voor jou vier leuke activiteiten in Urbino op een rijtje gezet en neem je op deze manier mee naar deze stad in De Marken. Lees je mee?

Urbino ontdekken met een privé wandeltocht

Hoe ontdek je Urbino beter dan met een privé wandeltocht? Wandeltochten met een gids bieden zoveel voordelen. Ten eerste weet een gids alles over de geschiedenis van de bezienswaardigheden, dus een audiotour of informatie opzoeken op het internet is daarmee verleden tijd. Hierdoor kun je optimaal genieten van de omgeving. Ten tweede zorgt een gids er ook voor dat al jouw vragen direct beantwoord worden. En als laatst ga je vaak met een privé wandeltocht langs de bezienswaardigheden waar je zelf waarschijnlijk niet snel naartoe zult gaan. Zo pak je ook de minder toeristische hotspots mee. Is dat niet handig?

activiteiten in Urbino

Foto: Valter Cirillo via Pixabay

Palazzo Ducale

Urbino was in de tijd van de renaissance een belangrijke stad. Bezoek je Urbino vandaag de dag? Dan vind je ongetwijfeld nog heel veel bouwwerken uit de renaissance terug. Een belangrijke en bekende renaissance-schilder was Rafaël. Ben je een echte fan van zijn werk en wil je alles weten over zijn leven? Zijn geboortehuis staat in Urbino en kun je bezoeken. Verder zijn de kunstwerken van Rafaël onder andere te bewonderen in Palazzo Ducale. Dit paleis staat ook nog eens op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ben je dus net als ik gek op de werelderfgoederen van UNESCO? Dan is Palazzo Ducale een hotspot om te bezoeken.

Dingen die je moet doen in Urbino: uitzicht bewonderen

Naast de mooie historische gebouwen, moet je zeker het uitzicht van Urbino niet vergeten. Met een prachtige ligging tussen de heuvels, geniet je hier van de mooiste panoramische uitzichten. Het fort van Albornoz is één van de plekken waar je een adembenemend uitzicht hebt over Urbino. Dus houd jouw camera maar alvast gereed, want ik garandeer je dat je hier hele mooie foto’s kunt maken!

activiteiten in Urbino

Foto: Valter Cirillo via Pixabay

Wijnproeven en wijntours

Wat je echt niet mag missen tijdens je vakantie in Urbino zijn de wijnproeverijen en de wijntours. Met de mooiste wijngaarden in de Italiaanse natuur, kijk je je ogen uit. Vele wijntours kun je al van te voren boeken waarbij je vaak langs de mooiste wijngaarden gaat, de wijnmakerij bezoekt en de tour afsluit in het proeflokaal. Met een mix van rode, witte en mousserende wijn, belooft dit een topdag te worden!

activiteiten in Urbino

Foto: Jill Wellington via Pixabay

Om het jou alvast makkelijker te maken, hebben wij een ruim aanbod aan accommodaties in en dichtbij Urbino. Klik hier om jouw droomaccommodatie te vinden!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl