Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vier de herfst in Le Marche dit jaar!

Ondanks dat veel Nederlanders in hun vakantie graag de zon opzoeken, zijn er ook veel vakantiegangers die er juist niet zo van houden om met massa’s toeristen de vakantie in de hitte door te brengen. Sommigen hebben hele andere voorkeuren!

Misschien heb je Italië al wel eens bezocht, maar ben je ooit in de herfst in Le Marche geweest? Als jij een van de volgende drie meningen hebt is dit misschien wel de ideale vakantie voor jou.

Ik heb het liefst een actieve vakantie!

In de zomer stijgen temperaturen in Le Marche vaak  tot dik in de 30 graden. Voor de meeste Nederlanders wordt het dan al snel té warm om dingen te blijven ondernemen. Ben je in de herfst in Le Marche? Dan zijn de temperaturen een stuk aangenamer.

In eind september en oktober zullen de temperaturen zakken tot rond de 24 graden. Dit is ideaal wanneer je houdt van een actieve vakantie. Met dit weer is het heerlijk om steden te bezoeken en hier uren rond te slenteren. Er is wel wat meer kans op regen en mist in deze periode in vergeleken met de zomer, maar in Nederland zijn wij niet anders gewend!

Het weer leent zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. Tijdens een tocht door het heuvelachtige landschap van Le Marche geef je je ogen de kost! Vergeet dan ook niet om goede wandelschoenen mee te nemen. Een tip voor een mooie tocht in de herfst: bezoek het beukenbos van Canfaito. Dit is een eeuwenoud beukenbos, met bomen van wel 500 jaar oud. Tussen alle gekleurde bladeren en gekronkelde takken waan je je in een magisch bos uit een Disneyfilm. Tijdens een wandeling door het heuvelachtige landschap kom je soms boven de wolken uit. Dit uitzicht zul je niet snel meer vergeten!

Ik haat massatoerisme!

Le Marche is een deel van Italië dat minder druk bezocht wordt door toeristen dan gebieden zoals Toscane of Sicilië. Je zult je hier dus sowieso niet snel tussen veel toeristen begeven. Maar wil je tijdens je vakantie de toeristische trekpleisters van deze regio ook niet overslaan? Dan is het verstandig om in de herfst in Le Marche te verblijven. Je zal de hele omgeving voor jezelf hebben om te verkennen!

Dus wil jij lekker cultuur snuiven en de authentieke steden van Le Marche bezoeken? Dit is hoe je de toeristen ontwijkt.

De Basiliek van Loreto - Herfst in Le Marche

Foto van de Basiliek van Loreto via Pixabay.

Ik hou wel van een feestje!

In de herfst zijn er in Le Marche een aantal toffe feesten om te bezoeken. Oktober is een maand vol met eten, drank en gezelligheid! Zo heeft Fermo zijn eigen Oktoberfest; een bierfeestje vol gelach en gezelligheid. In Perola wordt er op de eerste drie zondagen een groot truffelfeest gegeven. En Monte San Giusto geeft het Clown&Clown feest – de naam zegt het al – een feest vol met clowns en ballonnen!

In Monte Giberto wordt het herfstfeest gegeven, of vertaald ‘Feste d’Autunno’. Dit is een feest vol met optredens, lekker eten en flessen wijn voor een klein prijsje. Zo heb je je halve maand al volgepland!

Weet jij nog meer goede redenen om Le Marche te bezoeken in de herfst? Laat het ons weten!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl