Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3x dit wil je doen in Urbino!

In het Noorden van Le Marche vind je de stad Urbino. Een pareltje dat niet voor niets een plek inneemt op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze stad ademt historie en je kunt je er met gemak een hele dag (of langer) vermaken. Vier je vakantie in de buurt van deze stad? Dan kun je een bezoek zeker niet overslaan. Ik vertel je meer over drie dingen die je echt moet doen in Urbino. Lees je met me mee?

Doen in Urbino

Foto: Valtercirillo via Pixabay

1. Shoppen in de leukste Italiaanse boetiekjes

Winkelen is ook tijdens mijn vakantie een to do die steevast thuishoort op m’n reisplanning. Maar ketens die je ook in eigen land vindt, die sla ik liever over. Hoe leuk is het om in het buitenland een uniek item te scoren, waar je niemand anders in Nederland mee ziet lopen. Ben je het helemaal met me eens? Dan ben je in Urbino aan het juiste adres. Hier vind je namelijk genoeg leuke boetiekjes waar je typisch Italiaanse kleding en accessoires inslaat.

2. Flaneer door de straten

Het centrum van Urbino is vrij klein, maar adembenemend mooi. De stad wordt omsloten door stadsmuren die nog stammen uit de Middeleeuwen en van de geschiedenis proef je hier op elke hoek van de straat. Een basic wandeling door de stad mag dan ook absoluut niet ontbreken tijdens je dagje Urbino. De smalle straatjes met eeuwenoude huisjes zijn mega fotogeniek. En dan stuit je onderweg ook nog op de mooiste uitzichtpunten. Hou je camera dus maar in de aanslag!

3. Bewonder het Palazzo Ducale

Het Palazzo Ducale is met zekerheid het boegbeeld van Urbino te noemen. Waar in de stad je je ook bevindt, de hoge torens van dit historische gebouw torenen overal bovenuit. Een handig herkenningspunt. Doen in Urbino? Palazzo Ducale van dichtbij bewonderen, maar zeker ook van een afstandje. Ben je aan het flaneren door de straten van Urbino? Zet je wandeling dan voort naar Fort Albornoz. Hier zoek je een plek uit tussen de bomen in het gras en heb je ondertussen het allermooiste uitzicht op het palazzo. En dat in alle rust!

Palazzo Ducale - doen in Urbino

Foto: Valtercirillo via Pixabay

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Mar y Sierra

Familie van Lierop, 16 mei 2019

Genoten van het uitzicht!

Ervaring

De ligging is geweldig. Bij het zwembad en restaurant heb je prachtig uitzicht over de heuvels en de omliggende dorpjes. Het zwembad is heerlijk. Het is groot genoeg en er zijn volop ligbedden. De camping is rustig en mooi groen en schaduwrijk.

Tips in de omgeving

De steden Urbino, Fano en Sirolo en de grotten van Frasassi zijn een bezoek waard. De kust bij Sirolo is prachtig. In het dorpje Stacciola (op 10 minuutjes lopen van de camping) is een heerlijk restaurant La Grotta di Tufo, waar je heerlijk authentiek Italiaans kan eten.

Bezocht Mar y Sierra in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl