Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom je zeker eens Macerata moet bezoeken

Macerata wordt niet vaak genoemd in lijstjes met Italiaanse steden. Meestal hoor je Rome, Florence, Milaan, Venetië, Verona… Maar Macerata wordt in dit lijstje helemaal vergeten. Onterecht! Het is met ruim 300.000 inwoners een grote studentenstad, gebouwd op de overblijfselen van de ooit verwoeste Romeinse stad Helvia Ricina. Je vindt er dus veel historie, maar bent ook nog eens omringd door de prachtige heuvels van Le Marche en kunt in deze stad je culinaire hart ophalen. En dat allemaal op slechts 15 kilometer van de Adriatische kust. Ik zeg; op naar Macerata!

Stad van de opera

Macerata staat bekend als de stad van de opera. In de zomer kun je hier dan ook genieten van de mooiste klassiekers in het openluchttheater Il Sferisterio, een prachtig bouwwerk uit de 19e eeuw. Wil je liever net wat verder terug in de tijd, dan kun je ook één van de 18e eeuwse kerken van Macerata bezoeken, zoals de Basilica della Madonna della Misericordia. Nog veel verder teruggaan in de tijd is ook mogelijk in deze stad, net buiten de stad vind je namelijk ruïnes van de Romeinse stad Helvia Ricina. Indrukwekkend om eens te bekijken!

sferisterio

Culinair genieten

In Macerata kun je zowel van de simpele – maar heerlijke – Italiaanse gerechten genieten, als van culinaire hoogstandjes. Voor gewoon een lekkere pizza ga je naar La Taverna (Via XX Settembre 11) of Il Buontempone (Piazza Ugo Pizzarello 17). Wil je net wat meer bijzondere gerechten, dan ga je naar La Volpe e l’Uva (Via Berardi 39). Hier worden klassieke Italiaanse gerechten op een moderne manier bereid en gepresenteerd. En vergeet natuurlijk niet een lekker ijsje te halen bij Tutto Gelato (Via Spalato 124).

bruschetta

De heuvels van Le Marche

Macerata ligt tussen de groene heuvels van Le Marche, met op de achtergrond de Monti Sibillini. Deze bergen horen bij de Apennijnen en zijn onderdeel van het Nationaal Park Monti Sibillini. Ga hier zeker eens een dagje naartoe voor een wandeling. Of geniet gewoon lekker van het uitzicht vanaf een terrasje in Macerata!

monti sibillini

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl