Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 leuke activiteiten in Le Marche

Een bestemming ontdekken is natuurlijk altijd bijzonder. De mooiste gebouwen, andere gebruiken en een totaal andere cultuur. Herken je dat gevoel wanneer je ergens rondloopt dat je graag de achtergrondinformatie zou willen weten? Net even die extra informatie kan met je gedeeld worden door lokale gidsen. Ben jij benieuwd naar 3 leuke activiteiten in Le Marche? Ik heb ze met veel enthousiasme voor je uitgezocht.

Ontdek Urbino met een lokale gids

De bovenstaande afbeelding geeft al een goed beeld hoe mooi het Italiaanse Urbino is. Hoe leuk is het dan dat je deze stad kunt ontdekken met een lokale gids. Zo’n gids kan je van alles kan vertellen over deze idyllische heuvelstad. Begeef je door de nauwste straatjes en kom op unieke plekjes. Daarnaast ontdek je details waar je zonder gids niet op gelet zou hebben. Urbino staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Breng vervolgens een bezoek aan Palazzo Ducale, Piazza del Rinascimento en de kerk San Domenico. Ben jij klaar om het prachtige Urbino te ontdekken?

Verken Jesi en het Frederick II-museum

Een stuk Zuid-Oostelijker ligt het idyllische plaatsje Jesi. Het is een gemoedelijk stadje met slechts 40.000 inwoners. Onder professionele begeleiding van een gids ga je struinend het authentieke Jesi verkennen. Wandel langs de kolossale muren en laat je verbazen door de adembenemende paleizen die dit stadje rijk is. Uiteindelijk breng je zelfs nog een bezoekje aan het interactieve museum Federico II. Ben jij klaar voor een sportief en educatief dagje?

Bezoek het Civitella del Tronto

Altijd al naar één van de mooiste dorpen van Italië gewild? Dan is nu je kans. Tijdens de stadswandeling bezoek je het prachtige fort en het historische centrum. Bekijk in het museum eeuwenoude kaarten en wapens, die je de rijke geschiedenis laten herbeleven. Wanneer je boven aangekomen bent kun je vanaf hier de mooiste panorama foto’s maken van het glooiende landschap. Bezoek hierna de kerk en wandel door de smalste weg van Europa. Vink jij deze bestemming van je bucketlist af?

Ben je overtuigd over de prachtige steden die Marche te bieden heeft en wil je deze excursies boeken? Kijk dan op de website van GetYourGuide. Voel je vrij om de mooiste vakantiefoto’s met ons te delen!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl