Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentrip naar het mooie Ancona

Niet veel mensen zullen iets weten over de stad Ancona, in de prachtige regio van Le Marche in Italië. Logisch ook, want het heeft geen noemenswaardige luchthaven, en met de auto ben je twee dagen aan het rijden. Toch is het een stad die je zeker zult verrassen, en absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

Waan jezelf in de Romeinse tijd

Afbeeldingsresultaat voor ancona

Ancona ligt aan de oostkust van Italië en is de hoofdstad van de regio Le Marche. In dit prachtige heuvelachtige gebied rijst deze stad tegen een heuvelrand aan. De stad steekt prachtig af tegen de blauwe Adriatische Zee. Er is een duidelijk verschil tussen de historische gebouwen en de nieuwbouw. De oude gebouwen staan op de heuvel ‘Monte Guasco’, en de moderne gebouwen zijn aan de kust terug te vinden. Op de top van de eerstgenoemde heuvel is de prachtige kathedraal van San Ciriaco te vinden. Hier stond vroeger een tempel die diende als een beschermengel voor de zeelieden die het plaatsje aandeden. Op deze heuvel heb je ook een schitterend uitzicht over de stad Ancona en de Adriatische kust.

Afbeeldingsresultaat voor Mole Vanvitelliana

Daarnaast is er op de heuvel veel terug te vinden van de Romeinse tijd. Hier vind je een indrukwekkende ruïne van een oud Romeins amfitheater. Deze diende als een school voor gladiatoren om tegen de vijand te strijden. Ook als je van de heuvel naar beneden richting de kust loopt, kom je nog veel imposante gebouwen uit de Romeinse tijd tegen. Zo kom je bij de haven de Mole Vanvitelliana tegen, een vijfhoek-vormig gebouw die in de Romeinse tijd diende als depot, een militair ziekenhuis en voornamelijk als quarantaine. Het gebouw is volledig omringd door water en is verbonden met drie loopbruggen. Tegenwoordig is het een museumstuk en worden er rondleidingen en voorstellingen georganiseerd.

Lokale bevolking zorgt voor gezelligheid en volle maag

Afbeeldingsresultaat voor brodetto

Omdat Ancona geen massa bestemming is, is de invloed van de lokale bevolking nog steeds erg groot. In het historische centrum zijn er talloze trendy winkeltjes te vinden. Hier kun je je hart kunt ophalen als je van Italiaanse mode houdt, maar vooral als je van Italiaans eten houdt. De lokale markten zullen je hier namelijk doen watertanden. Van sappige vruchten, tot de lekkerste kazen en pasta’s. Van de beste Italiaanse wijnen tot een overheerlijke brodetto. Hoeveel plek heb jij hierna nog over in je maag voor een heerlijk Italiaans ijsje of Tiramisu?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

8

Countryhouse il Girasole

Familie Groeneveld, 16 mei 2019

Prachtig gelegen!

Ervaring

Mooie ligging, uitstekende tenten met goede kookgelegenheid en prima sanitair. Mooi zwembad.

Tips in de omgeving

Mooie dorpjes, mooie omgeving, Zee.

Bezocht Countryhouse il Girasole in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl