Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Per vliegtuig naar Le Marche

Le Marche is een prachtige regio in het oosten van Italië, met een prachtige kustlijn aan de Adriatische zee. Met gemiddeld tien zonuren per dag in de zomer is dit een van de zonnigste regio’s van Italië. De gemiddelde maximum temperatuur schommelt in de zomer rond de 27 graden Celcius, wat het een stuk aangenamer maakt dan de hogere temperaturen elders in het land. Met een gemiddelde afstand van bijna 1.500 kilometer vanaf Utrecht en een reistijd van vijftien uur is het wel een bestemming die vrij ver ligt voor een autovakantie. Dit kan sommige families ontmoedigen om hier op vakantie te gaan. Ook heeft de regio geen luchthaven met directe vluchten vanaf Nederland. Tóch is deze regio prima te bereiken per vliegtuig, en een stuk sneller dan met de auto. Ik zal de beste mogelijkheden om Le Marche per vliegtuig te bereiken met je delen.

route-utrecht-marche

Vliegen met overstap

Als je de goedkoopste tickets wilt boeken naar een bestemming buiten Europa, zijn dit in de meeste gevallen tickets met een overstap. Dit komt omdat maatschappijen altijd van of naar hun thuisbasis vliegen. Als je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Madrid wilt met Alitalia (de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië), zul je dus via thuisbasis Rome moeten vliegen. Zo werkt het ook als je naar Le Marche wilt vliegen. KLM en Transavia vliegen dan misschien niet direct naar de hoofdstad Ancona, maar andere ‘airlines’ doen dit wel. Zo kun je met Lufthansa via een overstap in München naar Ancona vliegen. De totale reistijd is dan zo’n vier uur. Met EasyJet kun je via Londen of Berlijn naar Ancona vliegen, met een reistijd van vijf of zes uur. Let er wel op dat je bij EasyJet altijd een ticket koopt voor één vlucht. Als je via Londen wilt vliegen, boek je twee aparte vluchten: van Amsterdam naar Londen en van Londen naar Ancona.

lufthansa-ancona

Vliegen naar Rome, Florence of Bologna

Het is ook helemaal geen gek idee om naar de dichtstbijzijnde steden te vliegen, en vanaf daar een auto te huren. Ook kun je gemakkelijk de trein pakken naar Ancona. Rome is de hoofdstad van Italië en er zijn directe vluchten van zowel Amsterdam (KLM, Alitalia, Vueling, Transavia en EasyJet), Rotterdam (Transavia) en Eindhoven (Ryanair). Genoeg keuze dus! De vlucht duurt zo’n 2,5 uur. Op de luchthaven van Rome kun je vrij goedkoop een auto huren. Vanaf Rome is het nog zo’n 2,5-3 uur rijden met de auto, afhankelijk van je eindbestemming.

italie-trein

Florence is vanaf Amsterdam goed(koop) te bereiken met Vueling of KLM. Deze vlucht duurt twee uur. Vanaf hier ben je met de auto binnen drie tot vier uur op de meest bekende bestemmingen in Le Marche. Ook kun je de hogesnelheidstrein nemen naar hoofdstad Ancona. Binnen 2,5 uur ben je vanuit Florence in de prachtige en historische binnenstad van Ancona. Er is hier zo veel moois te ontdekken!

Bologna ligt op 1 uur en 45 minuten vliegen van Amsterdam. Hier kun je met KLM heen vliegen, maar ook Ryanair vliegt naar Bologna vanaf Eindhoven Airport. Vanaf de luchthaven van Bologna is het zo’n 1,5 uur rijden naar de Marche, en 2,5 uur tot Ancona. De trein pakken is hier het snelst, want de trein neemt je in 1,5 uur helemaal naar Ancona. Zo ben je in totaal van Amsterdam of Eindhoven tot Ancona slechts 3,5 tot vier uur aan het reizen. Toch een stuk beter dan die vijftien uur in de auto!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl