Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De drie leukste dorpjes van Le Marche

Afgelopen week kwam het bericht dat Italië 1 juni haar grenzen opent en toeristen weer gaat verwelkomen. Het is dus nog heel even afwachten voor we ook daadwerkelijk mogen afreizen naar bella Italia. Tot die tijd moeten we nog even geduld hebben en het doen met leesvoer en mooie plaatjes. Om jullie te vermaken hebben we hier een overzicht van de leukste steden in de regio voor je op een rij gezet, en nemen we je vandaag mee naar de leukste dorpjes van Le Marche. Want zeg nu zelf, er is toch niets leukers dan inspiratie opdoen voor je volgende vakantie? Lees snel verder en ga mee op (digitale) reis!

Cingoli

Cingoli staat ook wel bekend als het balkon van de regio Le Marche. En dat is niet gek, want op ruim 600 meter hoogte vind je dit dorp. Je kunt je voorstellen dat je hier voor adembenemend uitzicht aan het juiste adres bent.

Het uitzicht is niet het enige dat Cingoli je te bieden heeft tijdens een bezoek, want ook in het dorp is van alles te bewonderen. De kleurrijke huisjes, paleizen en poorten in de gezellige straatjes zijn een lust voor het oog. In de winkeltjes worden allerlei lokale lekkernijen verkocht die meer dan leuk zijn als souvenir. Een bezoek aan het klooster Silvestrino di San Benedetto mag zeker niet ontbreken, evenals de San Domenico kerk. Ook mag je het dorp niet verlaten zonder een wijnproeverij gedaan te hebben bij Tenuta di Tavignano. Wijnen als Verdicchio Castelli di Jesi en de Rosso Piceno worden hier geproduceerd. Dat wordt genieten!

Castello, Mediterranean, Building, Village, Bergdorf
Foto van Phio via Pixabay

Serra San Quirico

In Serra San Quirico ga je even terug in de tijd, want in dit traditionele dorpje is genoeg historie te vinden. Nog voor je dit dorp bezoekt loop je tegen een interessante bezienswaardigheid aan; een romaanse kerk met binnen het Teatro Comunale Santa Maria del Mercato

Terwijl je je laat verrassen door het dorp ontdek je de gangenstelsels in de stadsmuren. Extra leuk is dat deze stadsgangen te bezoeken zijn, dus neem zeker even een kijkje. In Serra San Quirico kom je naast de stadsmuren ook het Piazza Della Libertà tegen. Vanaf dit plein kijk je uit over de wijnvelden in de Valle dell’Esino, die populair zijn door de Verdicchio-wijn. Vergeet ook zeker niet een praatje te maken met de lokale bewoners, die toeristen met open armen ontvangen in hun dorpje.

Mondavio

De laatste uit de rij van drie leukste dorpjes van Le Marche is Mondavio. Op ongeveer 300 meter hoogte kom je dit plaatsje tegen.  Net als bij Serra San Quirico is hier een theater gevestigd, genaamd Teatro Apollo. Neem je fototoestel mee, want het gebouw doet het door zijn leuke stijl goed op foto’s. Als je het dorp eenmaal binnenkomt door de oude stadspoort Porta San Francesco, proef je de prettige sfeer direct. Ook zul je tijdens een wandeling door het dorp je ogen uitkijken dankzij de prachtige architectuur.
Verlaat Mondavio niet voordat je een kijkje hebt genomen bij de burcht La Rocca, die tevens dient als openluchtmuseum.

Village, Alley, Road, Italian, Church, Steeple, LaundryFoto van GuidoM via Pixabay

Dit waren de drie leukste dorpjes van Le Marche. Welk dorp staat op jouw bucketlist? 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Countryhouse il Girasole

Familie Wolters, 15 februari 2017

Mooie safaritenten!

Mooie ligging, ook vlakbij het strand, mooie safari tent, mooi zwembad en heel erg lekker en zeer betaalbaar eten in het restaurant op de locatie. In de omgeving vind je leuke stadjes en een heerlijk strand.

Bezocht Countryhouse il Girasole in augustus 2017 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl