Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cultuurhappend door Le Marche

Een groot fan van de regio de Marken in Italië? Dat ben ik van kleins af aan al! Zo lekker aan de Adriatische kust, maar ook bij de Apennijnen, daar heb ik altijd van gehouden. Er is van alles te doen! Mijn familie en ik lagen uren op het strand, maakten we een bergwandeling of gingen we een ochtendje op stap in één van de pittoreske, lieflijke dorpjes. Ik vind het leuke van de steden en dorpjes in de Marken dat je er genoeg cultuur vindt. Of je nou van de oude kerkjes of middeleeuwse kastelen houdt, er valt genoeg te ontdekken! Alleen het gevoel dat je in Italië bent, maakt al veel goed. Voel je de Italië-kriebels al? Wacht maar tot je dit blog hebt gelezen, dan wil je direct naar de Marken!

Mijn favorieten!

In het natuurpark Gola della Rossa & Frasassi vind je de ondergrondse grotten genaamd Grotten van Frasassi.  De gids neemt je mee op een tocht door dit grote labyrint van gangen en zalen en tref je een indrukwekkend schouwspel van kalkstenenformatie. Er is een speciaal, goed begaanbaar, pad aangelegd met bijpassende verlichting. Ik wil deze tocht echt aan iedereen aanraden, het is adembenemend mooi!


Galleria Nazionale delle Marche is een kunstgalerie waar veel historische werken te zien uit vroegere kerken uit de omgeving en een paar kunstwerken van de meester-schilders. Alleen het gebouw zelf moet je gewoon gezien hebben. Het is super interessant om er door heen te wandelen. Het gebouw is voor een groot gedeelte gerestaureerd, dus je ziet er prachtige wandversieringen, houtsnijwerk, bewerkte plafonds en grote haarden.

Voor een mooie wandeling kun je terecht op de toppen van de Monte Sibillini. Het is een mooi wandelgebied vol schapenkuddes, vind je er stekelvarkens, reeën en wolven.  In de winter kun je in dit gebied heerlijk skiën!

Wat ik  één van de meest fascinerende Renaissancepaleizen van heel Italië vindt is het Dogenpaleis, Palazzo Ducale. Binnenin bevinden zich kantoren, vergaderzalen, gevangeniscellen, wapenkamers, balzalen, de bibliotheek en zelfs een rechtbank. Absoluut een aanrader wanneer je in de buurt bent. Voor iedereen die de van de echte overheerlijke truffels houdt is er de Tuffelmarkt, wat een feest! De truffelmarkt in Acqualagna vindt elk jaar het laatste weekend van oktober en de eerste twee weekenden van november plaats. Persoonlijk vind ik het een heerlijke culinaire aangelegenheid!

Eén van de meest indrukwekkende theaters van de achttiende eeuw in Midden-Italië vind ik absoluut Teatro dell’Aquila. Het is echt een fantastisch mooi theater, vol decoraties en mooi interieur. Het theater zelf is niet heel groot maar door de autentieke stijl is het heel romantisch en sfeervol.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl