Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Als je op zoek bent naar een echte strandvakantie, dan is San Benedetto del Tronto een mooie bestemming. De stad ligt een paar km van de grens tussen de regio’s Le Marche en Abruzzo. Het prachtige rijk van palmbomen en zandstranden zorgt voor een relaxte strandvakantie!

De stad in

San Benedetto del Tronto heeft een klein, maar prachtig historisch centrum met als belangrijk monument de zeshoekige toren Torre dei Gualtieri. Beklim deze toren om te genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad, de zee en de omliggende heuvels. Ook een bijzondere plek is de Scultura Viva. Een reeks prachtige beeldhouwwerken van natuursteen langs de pier. De beelden staan in zee en bevatten ook een aantal mooie muurtekeningen.

De visindustrie is voor de stad een belangrijke inkomstenbron. De vismarkt aan de haven is één van de grootsten van Italië. Iedereen uit de regio komt hier voor de lekkerste verse vis. In de meeste restaurants kun je deze verse vis zelf proeven, dus maak kennis met de meest overheerlijke visgerechten uit de streek.

Mooie strandwandeling

De Lungomare San Benedetto del Tronto staat bekend als een prachtige wandelpromenade door een rijk van palmbomen en waterfonteinen. Een mooie wandeling over de pas vernieuwde dijk. Op deze dijk vind je tal van Italiaanse restaurants, waar je even bij kunt komen van je wandeling onder het genot van een heerlijk hapje of drankje. Mocht je de wandeltocht over de boulevard wel een beetje ver vinden, dan kun je ervoor kiezen een fiets te huren. Of je nu fietst of wandelt, je geniet sowieso van het prachtige uitzicht over de zee. En als de temperatuur gaat stijgen in de middag, loop je toch gewoon even naar beneden voor een verkoelende duik in zee? Zandstranden genoeg en het water is in de zomer op goede temperatuur!

Marche.nl