Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Macerata is een wat kleinere stad die een stukje in het binnenland van Le Marche ligt. Je bevind je er midden in het groene heuvellandschap, terwijl het ook niet ver is van de kust. Ideaal! Struin door het historische centrum of verken de rest van de provincie.

Historische bouwwerken

In het centrum van Macerata staan twee gebouwen die je echt gezien moet hebben. Het eerste is de Torre Civica. Deze toren is in de 15e eeuw gebouwd en staat op het Piazza della Libertà. Dicht bij dit plein drink je ook de beste koffie van de stad. Het andere indrukwekkende gebouw is het theater Sferisterio. Dit is aan het begin van de 19e eeuw opgetrokken en is nog steeds in gebruik. Hier kun je dus naar de opera of naar een andere theatervoorstelling.

Monte Sibillini

Alle regio’s van Italië zijn nog een keer extra opgedeeld in provincies. Macerata is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Macerata. De bergketen Monte Sibillini ligt deels in deze provincie. Ben je een liefhebber van de bergen? Ga hier dan zeker wandelen of klimmen! Er worden zelfs klim-excursies georganiseerd en je kunt hier ook goed mountainbiken!

De dichtstbijzijnde badplaatsen om even uit te rusten op het strand, zijn Loreto en Porto San Giorgio.

Marche.nl