Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De gemeente Loreto ligt dicht bij de Adriatische kust en heeft ook een bijzonder verhaal. Ontdek de geschiedenis van de stad, waar de heilige Maria vandaan zou komen. Er zijn ook veel gezellige caffeetjes en er is een station, waardoor je makkelijk andere badplaatsen in de Marken kunt bereiken.

Bedevaart

Loreto is een bekend bedevaartsoord. De Casa Santa-kerk is voor gelovigen de plek om hun bedevaart de eindigen. Op veel plaatsen in Europa staan zelfs namaak-kerken naar het voorbeeld van de Casa Santa. Ook in ons eigen landje, in de stad Thorn, staat er één. Maar waarom is dit zo’n belangrijk bedevaartsoord geworden?

Volgens de legende zou het huis waarin Maria werd geboren na grote dreiging door engelen vanuit Nazareth naar Loreto zijn gebracht. Dit verhaal is waarschijnlijk in de 15e eeuw ontstaan, vanwege de kerk waarin een Mariabeeld stond. In de kerk zouden zich mirakels hebben voltrokken, waardoor het als bedevaartsoord werd erkend door de Rooms-Katholieke Kerk.

To do

Behalve de beroemde Casa Santa basiliek bewonderen, valt er nog veel meer te beleven in Loreto. De stad heeft namelijk verschillende gezellige cafeetjes waar zowel de lokale bevolking als de toeristen samenkomen. Heel veel toeristen zul je er overigens niet vinden, want zo bekend is de regio Le Marche nog niet. Bovendien heeft de stad een station, vanwaar je de badplaatsen aan de kust makkelijk en snel bereikt. Ga bijvoorbeeld naar Porto Recanati of iets verder naar de hoofdstad Ancona, en geniet onderweg van het uitzicht!

Marche.nl