Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ancona is de hoofdstad van de Italiaanse regio Le Marche. De naam is afgeleid van het oud Griekse woord voor elleboog, een verwijzing naar de vorm van de kust hier die lijkt op een elleboog. In Ancona combineer je een zon-, zee- en strandvakantie met geweldige bezienswaardigheden.

Genieten in de stad

Ancona is een belangrijke havenplaats in Italië. Vanaf deze stad kun je gemakkelijk de veerboot pakken naar andere Italiaanse steden, Kroatië of Griekenland. Loop je door de haven? Dan kom je zeker de 14 meter hoge triomfboog tegen uit de Romeinse tijd. De oude boog van Trajan is gebouwd op de top van de dam en is een belangrijk monument opgericht ter nagedachtenis aan de Romeinse keizer Trajan. Ook uit de middeleeuwse tijd zijn nog een aantal dingen bewaard gebleven, zoals de kathedraal San Ciriaco met een prachtige gemixte stijl van gotische en romaanse elementen. Even voldoende cultuur gesnoven? Bezoek dan de leukste winkeltjes of ga langs de markt.

Strand en watersport

Het mooiste strand bij de stad Ancona is dat bij de grotten van Passetto. Hier staan bijzondere strandhuisjes en het water is glashelder. De grotten werden vroeger gebruikt door vissers om hun boten te stallen. De watersporters kunnen ook terecht aan de kust van Ancona. Duiken, kitesurfen, zeilen, kanoën of gewoon rondvaren met de motorboot, het is allemaal mogelijk!

Marche.nl