Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kies voor een zomervakantie naar de Marche

Ben je al druk op zoek naar een vakantiebestemming voor de volgende zomer of ben je langzaam al wat inspiratie aan het opdoen voor de ideale bestemming? Kies voor een aantal weken vakantie naar de Italiaanse regio le Marche! Het gebied aan de Adriatische kust is ideaal om voor een lange vakantie naartoe te gaan. Er is zo veel te doen dat je je geen seconde hoeft te vervelen. Lees in dit blog alles over mogelijke uitstapjes in de Marche tijdens jouw vakantie!

Zomervakantie Marche

Rust, tijd en genieten

Aan een lange vakantie in de Marche zitten meerdere voordelen verbonden. Verblijf bijvoorbeeld drie weken in de regio. Je kunt er dan ook voor kiezen om een keer naar een andere accommodatie of naar een ander gedeelte van de regio te trekken. Zo kun je in alle rust vrijwel de hele regio ontdekken! Verblijf bijvoorbeeld een weekje in de natuur, een weekje bij een stad en sluit de laatste week af aan het strand.

Ga je langer dan twee weken op vakantie? Wanneer je langer dan twee weken op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. En wel zo makkelijk! Met de Centraal Beheer Doorlopende Reisverzekering heb je een zorgeloze vakantie in Italië! Nog een reden dus voor een aantal weken in de Marche!

Zomervakantie Marche

Vervelen kent de Marche niet!

Er is ontzettend veel te zien en te doen in dit gebied aan de Adriatische kust. Je zult je daardoor in deze weken nooit vervelen en hebt alle tijd om leuke dingen te ondernemen. Van het bezoeken van de witte zandstranden en de authentieke steden tot het bewonderen van de natuur, het kan allemaal!

Als je met de auto bent, kun je ervoor kiezen om één van de vele autoroutes door de regio te nemen. De verschillende routes gaan zowel door het binnenland als langs de kust. Je kunt tijdens de tussenstops genieten van prachtige uitzichten of verborgen plaatsjes.

Zomervakantie Marche

Daarnaast kun je vrijwel elke dag wel een leuke markt bezoeken in de Marche. In alle steden vind je marktjes: van antiekmarkten tot voedselmarkten, er is voor ieder wat wils! De marktjes zijn natuurlijk ook goed te combineren met het bezoeken van de steden in de regio. Loop na het rondlopen op de markt, in bijvoorbeeld Ancona, nog even verder de stad in. En bezichtig de Kathedraal of neem een kijkje in de haven!

Even uitrusten in het Italiaanse zonnetje? Kies een mooi plekje op één van de stranden uit en ontspan een dagje aan de Adriatische Kust. Of je er nu voor kiest om bij een gezellige strandtent te gaan liggen, of een rustig plekje uitzoekt op een verborgen strandje, met het uitzicht op de azuurblauwe zee zit je altijd goed! Let bij het uitkiezen van een geschikt strand wel op de blauwe vlag de “Bandiera Blu”, die aangeeft of het strand schoon is.

Zomervakantie Marche

Reden genoeg dus om volgend jaar te kiezen voor een paar weekjes in regio de Marche! Onderneem leuke uitstapjes en verblijf in leuke accommodaties! Je zult je geen seconde vervelen.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl