Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een bezoek aan de grotten van Frasassi

Wanneer je op vakantie gaat wil je de natuur, cultuur en omgeving rondom jouw bestemming goed bekeken hebben. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen. In dat geval kan het verstandig zijn je van tevoren te oriënteren op de omgeving. Wat voor bezienswaardigheden zijn er te vinden? Zijn er leuke activiteiten te doen? Om jouw oriëntatie een stuk makkelijker te maken gaan wij jou kennis laten maken met een van de gaafste bezienswaardigheden van de Marken, namelijk de grotten van Frasassi. Wat maakt deze grotten zo bijzonder en hoe kun je deze grotten gaan bekijken? In dit blog geven wij jou informatie en tips om jouw bezoek goed voor te bereiden en zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben jij klaar voor een onvergetelijke ervaring?

Wat maakt de grotten bijzonder?

De 400 meter hooggelegen grotten van Frasassi zijn wel 300 meter diep. Daarmee zijn deze grotten een heel stuk groter dan andere grotten die je tegenkomt. Doordat ze zo massaal zijn, is het al heel bijzonder om hier een bezoekje te brengen. Wanneer je door de grotten loopt, kom je verschillende vijvers tegen. Ook worden de grotten bewoond door grote groepen vleermuizen. Er hangen en staan veel stalagmieten en stalactieten in de grot. Dit zijn lange druipsteenkegels die ontstaan door druppels vanaf het plafond. Kleine stukjes kalk maken de kegels steeds een klein stukje langer. Het bijzondere is dat sommige kegels een aparte vorm aannemen waardoor ze op iets anders lijken. Wanneer je door de grot loopt, zul je dan ook een rondleiding krijgen langs ‘de Niagara Watervallen’ en ‘de beer’. Jong en oud kan zijn fantasie loslaten en zo de leukste figuren ontdekken.

De kegels in de grotten van Frasassi
Foto van Reddgio via Unsplash

Bezoek van de grot

Wanneer je in De Marken bent en je deze grotten wilt bezoeken dan is het handig om dit een beetje voor te bereiden. Allereerst is het handig om te kijken welke dag je wilt gaan en of er nog beschikbaarheid is. Online kun je makkelijk een kaartje reserveren waarmee je een rondleiding kunt boeken. Deze rondleidingen zijn in verschillende talen te boeken zodat het voor iedereen verstaanbaar is. Je bespaart jezelf een lange wachttijd door de tickets online te kopen. Je betaalt 18 euro voor de volwassenen en 12 euro voor de kinderen. De kids vinden zo’n uitstapje geweldig omdat ze ook veel kunnen leren in de grotten. Wanneer je een kaartje koopt, moet je een route met een gids kiezen. Je kunt kiezen voor een route van 2 of 3 uur. Zorg dat je een half uur van tevoren aanwezig bent zodat er vast wat veiligheidsmaatregelen uitgelegd kunnen worden. Wanneer de rondleiding begint kan de pret beginnen. Dat wordt genieten!

Grotten van Frasassi
Foto van Mattia Golinucci via Unsplash

Kom jij dit jaar de grotten bezoeken? Verblijf in luxe in een van deze accommodaties in de buurt van de grotten van Frasassi.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

9

Green garden

Familie Bes, 15 februari 2017

Mooie camping!

Mooie camping. Op loop afstand van het mooie plaatsje Sirolo. Mooie bus regeling naar het strand. Waar de mevrouw op de boulevard ook zorgt dat iedereen zeker met plotselinge slecht weer terug komt op de camping. Tips voor de omgeving: Sirolo, strand, Leuke marktjes in de omgeving.

Bezocht Green garden in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl