Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Le Marche

Een rustige regio met een prachtige natuur!

Le Marche

Een rustige regio met een prachtige natuur!

Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een vakantie in een rustig natuur landschap, in de Italiaanse regio le Marche vind je het allemaal. Het heuvelachtige landschap in het westen met als grens de Apennijnen en de mooie lange kuststrook in het oosten zorgen voor een prachtige ongerepte natuur.

Een divers en prachtig landschap

Van heuvels tot strand en van groene vlakten tot prachtige natuurparken: het landschap van Le Marche is ontzettend divers en adembenemend mooi. In het westen van le Marche vind je de Apennijnen met als hoogste punt de Monte Vettore op maar liefst 2476 meter hoogte. Vanuit het natuurpark Monti Sibillini kom je door een heuvelachtig landschap steeds verder naar het oosten richting de kuststrook. De kuststrook van Le Marche is maar liefst 170 kilometer lang en wordt slechts een paar keer onderbroken door rotskust. Ideaal voor fiets- en wandeltochten langs de kust.

Een tour langs de kust

Ga je vanaf het zuiden naar boven dan kom je verschillende mooie dorpjes en steden tegen. In het zuiden vind je San Benedetto del Tronto, een prachtige badplaats waar de kuststrook van Le Marche goed te bewonderen is. Over de Lungomare kun je wandelen en fietsen langs de kust. Op zoek naar wat meer cultuur? Breng dan een bezoekje aan Urbino, deze stad staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Verder in het noorden vind je de hoofdstad Ancona. Vanaf deze belangrijke havenplaats gaan er verschillende veerboten naar andere Italiaanse steden, Kroatië of Griekenland. Reikt jouw tour nog verder dan Le Marche? Dan kun je vanaf hier gemakkelijk door naar je volgende bestemming!

Blog

Om zoveel mogelijk tips te delen met elkaar en zoveel mogelijk kennis op te bouwen van de regio, schrijven wij samen met onze community verschillende blogs met daarin informatie en tips over de regio. Wil jij weten wat de culinaire hoogstandjes zijn in Le Marche, welke activiteiten je niet mag missen of welk strand zeker niet aan je vakantie mag ontbreken? Dan lees je het in ons blog.

Wij werken samen met een groep bloggers die met liefde al hun tips over de regio met jullie delen. Ben jij ook een liefhebber van Le Marche en lijkt het je leuk om je ervaringen te delen? Dat vinden wij leuk! Stuur ons dan een mailtje op info@blogs4travel.nl

Marche.nl