Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Drie leuke steden in Le Marche, Italië

Bij populaire gebieden in Italië denk je misschien aan Toscane, Umbrië of de Dolomieten. En toch werd de provincie Le Marche door Lonely Planet in 2020 als ‘’Best in Travel’’ uitgeroepen. Verscholen tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, is Le Marche een stukje authentiek Italië. Nog niet overspoeld door toeristen, is Le Marche de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie waarin je moeiteloos natuur met cultuur combineert. Waar te verblijven tijdens een rondreis? Hieronder zetten we drie van onze favoriete, verrassende provinciesteden in Le Marche voor je op een rij!

1. Corinaldo

Rij door de glooiende heuvels van Le Marche en bezoek het stadje Corinaldo, omringd door de oude stadsmuur. Dit stadje is niet voor reizigers met een slechte conditie, je gaat nogal wat trappen op en af, heuveltjes op en af. Een bekende wandeling omhoog is de beroemde trap van Corinaldo met zo’n honderd treden. De echte bezienswaardigheid ligt echter halverwege, bij de ‘Pozzo della Polenta’. Volgens een oude legende legde een uitgeputte boer ooit hier een zak met maïsgriesmeel op de rand van de put, die erin kukelde. De boer is volgens het verhaal in de put gebleven om van het ontstane gerecht polenta te genieten. Verder vind je verspreid over het centrum mooie oude gebouwen tussen de gezellige steegjes, zoals het voormalige klooster van de Augustijnen en het Carlo Goldoni Theater uit 1869, waar je nog steeds voorstellingen kunt bekijken.

De beroemde trap van Corinaldo in een van de leukste steden van Le Marche
Foto van Corinaldo via ViaTioga

2. Senigallia

Wanneer je door het centrum van havenstad Senigallia loopt, kan je je voorstellen hoe bruisend dit stadje in de middeleeuwen moet zijn geweest. In die tijd was het een belangrijk handelscentrum en dat zie je terug in de grote oude gebouwen. Bijvoorbeeld de granieten zuilengalerij aan de oever van de Misa, bestaande uit 127 portieken, waarachter vroeger belangrijke handelswaar lag. Nu kun je er vooral lekker eten en drinken in de barretjes of snuffelen naar souvenirs in de winkeltjes. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het fort Rocca Roveresca en de verborgen parel: Chiesa della Croce. Deze kerk valt van buiten bijna niet op, maar bevat een rijk gedecoreerde binnenkant met veel goud. Klaar met de bezienswaardigheden van Senigallia? Blaas dan uit op het ‘’fluwelen strand’’ van de stad, het gouden zandstrand.

De havenstad Senigallia
Foto van Senigallia via ViaTioga

3. Urbino

Last, maar zeker not least: Urbino. Het lijkt in het historische centrum alsof er niks is veranderd sinds de vijftiende eeuw, met als hoogtepunt het Pallazo Ducale. Dit paleis, dat tot de wereldergoedlijst van UNSECO behoort, ligt in het oude centrum en is het thuis van Galleria Nazionale delle Marche. Verder vind je in de stad veel verwijzingen naar kunstenaar Raphael die hier geboren is. Niet alleen in de vijftiende eeuw trok deze stad grote kunstenaars, architecten en wetenschappers, want de prestigieuze universiteit die hier in 1506 werd opgericht, is vandaag de dag nog steeds een school voor knappe koppen.

Het prachtige historische centrum van Urbino
Foto van Urbino via ViaTioga

Zelf op reis!

Zelf naar Italië op vakantie? Bekijk de rondreizen van ViaTioga, die je makkelijk aanpast naar jouw wensen met de persoonlijk routeplanner. Zo combineer je makkelijk Le Marche met één van de andere omliggende gebieden naar jouw keuze.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Marche.nl