Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Welk deel van Le Marche ga jij bezoeken in 2021?

In het midden van Italië, ligt het prachtige Le Marche. In het Nederlands kan je Le Marche ook wel ‘de marken’ noemen. Le Marche wordt vaak gerekend tot een van de mooiste regio’s in heel Italië. Deze status heeft Le Marche grotendeels ontvangen vanwege de prachtige landschappen die er zijn. In het westen van Le Marche ligt namelijk de adembenemende bergketen de Apennijnen. En in het oosten wordt er weer veel olijven, fruit en wijn geteeld, daarom zal je in het oosten ook veel van zulke prachtige velden zien. De regio Le Marche heeft eigenlijk alles wat je je kunt wensen om een geweldige vakantie te hebben in 2021. Le Marche heeft daarom ook enkele parels die jij gezien moet hebben! Van stranden, steden en dorpen tot aan veelzijdige natuurgebieden. Ben jij benieuwd naar deze pareltjes? Lees dan gezellig mee!

De 2 échte parels van Le Marche!

De stadjes Ascolli Picento en Urbino worden daadwerkelijk ‘de parels van Le Marche’ genoemd. Urbino ligt in het noorden van Le Marche, terwijl Ascolli Picento in het zuiden van Le Marche te vinden is. Vooralsnog mogen beide pareltjes bij een bezoekje aan Le Marche niet vergeten worden! Het historische centrum van Urbino staat op het werelderfgoedlijst van UNESCO. Er staat namelijk centraal in Urbino de Palazzo Ducale, ook wel een paleis uit de 15e eeuw met 2 te gekke en opvallende torens. In vergelijking met Urbino is Ascolli Picento een middeleeuwse stad, met een schitterend middeleeuws plein. Er zijn hier allerlei kleine straatjes en een gezellige sfeer. Cultuur en geschiedenis snuiven lukt bij de parels van Le Marche gegarandeerd!

Palazzo Ducale

Foto van Paolo Chiabrando via Unsplash

Afkoelen bij Grotte di Frasassi

Tijdens de warme dagen is een bezoekje aan Grotte di Frasassi zeker geen verkeerd idee! Je koelt heerlijk af terwijl je indrukwekkende stalagmieten en stalactieten bewondert. Het totale grottenstelsel is zo’n 13 km, alhoewel niet alles bezocht kan worden. Er zijn voor jou al 3 verschillende routes uitgezet. Er is voor elk niveau wel een perfecte route. De meeste mensen volgen de toeristenroute, hier zijn brede paden en is alles goed belicht. Voor de sensatiefanaten onder ons, is er een speciale route. Je wordt er voorzien van laarzen, een helm en een overall. Je gaat dan diep de grotten in met hele smalle doorgangetjes, beklimmingen en plekken waar je op handen en voeten moet lopen. Een leuke nieuwe uitdaging voor 2021?

Grotte di Frasassi

Foto van Giordano Rossoni via Unsplash

Het rijke Riviera del Conero

Riviera del Conero geeft de natuur van Le Marche weer. Het is een prachtige kuststrook, met als hoogtepunt de berg Monte Conero. Het gebied van Riviera del Conero bestaat uit allerlei kronkelige paadjes en prachtige witte zandstranden en kiezelstranden. Deze strandjes worden soms onderbroken, waardoor je op een paradijselijk fantasie-eiland stuit. Er kan verder in het gebied geweldig gewandeld worden, eenmaal op de top kijk je uit op de azuurblauwe zee. Een echt prachtplaatje. Ga jij hier in 2021 ook een vakantiekiekje maken?

Riviera del Conero

Foto van Anqi Lu via Unsplash

Wat komt op jouw lijstje van 2021?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Marche.nl