Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Ripatransone

In Le Marche vind je bergen, strand, cultuur, schattige dorpjes en ongerepte natuur. We kunnen dan ook wel zeggen dat er voor ieder wel iets te vinden is in Le Marche. En laat dit ook het geval zijn voor deze stad in het zuiden van Le Marche. Of je nou cultuur wil snuiven, genieten van de prachtige natuur en het uitzicht of gewoon wil slenteren door de smalle straatjes. Ripatransone heeft het allemaal!

Smalste straat van Italië

Italië staat wel vaker bekend om haar smalle straatjes, maar wist je dat het smalste straatje van dit land in Ripatransone te vinden is? In een doolhof van smalle straatjes en een paar stappen van het prachtige Piazza XX Settembre, vind je het steegje van 43 cm breed. Wie krijgt hier nou geen claustrofobisch gevoel van. Als je dit steegje toch iets te smal vindt, zijn er nog genoeg andere kleurrijke en gezellige straatjes in dit middeleeuwse stadje.

Panoramisch uitzicht

Even genoeg van het prachtige, historische centrum? Ripatransone ligt op 494 meter boven zeeniveau, wat voor een geweldig uitzicht zorgt. Wanneer je rondom de stad loopt, kan je genieten van een panoramisch uitzicht op zee, het Sibillini gebergte en de krijtrots van Ancona. En geniet natuurlijk voornamelijk van de rust en vrijheid die het uitzicht met zich meebrengt.

Cavallo di Fuoco

Wanneer je eind april in Ripatransone bent, kan je dit feest niet missen! Al sinds 1682 wordt Cavallo di Fuoco, het brandende paard, groots gevierd. De zondag na pasen is de hele stad opgetogen. Het paard wordt via een optocht door de stad geleid. Het feest barst volledig los, wanneer het paard vuurwerk ‘spuwt’. De show duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, maar is zeker het kijken waard.  

Wijnproeverijen

Le Marche staat bekend om zijn bijzondere wijnen. Dus wanneer je hier bent, laat je natuurlijk niet de kans aan je voorbij schieten om hiervan te genieten. Aan wijnen als Falerio, Passeria, Pecorino en Rosso Piceno is lastig te komen in Nederland. Dus grijp je kans wanneer je in Ripatransone bent. In en rond de stad zijn verschillende wijnboerderijen, waar soms zelfs gratis geproefd kan worden. Proef wat wijntjes, en koop er vervolgens een aantal om ook in Nederland te genieten. Cin cin!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Categorieën

10

Village Riva Nuova

Familie Berends, 15 februari 2017

Overzichtelijk met mooie staplaatsen!

Overzichtelijke camping, staplaatsen op mooie grasveldjes zodat het het knus maakt. Super strand en leuk zwembad. Rond 22.30-23.00 was het stil op de camping en dat is niet overal op Italiaanse campings. Alleen erg jammer dat er op het strand geen strandtentje was waar je lekker even iets kon drinken of lunchen bijvoorbeeld. Nu bedenk ik mij dat het restaurant op de camping wel wat gezelliger aangekleed zou kunnen worden, dan is het plaatje helemaal compleet. Tips in de omgeving: leuke plaatsjes zoals Ascoli, maar ook het achterland, de Piano Grande met het dorp Castellucio.

Bezocht Village Riva Nuova in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Marche.nl