Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Macerata

In het heuvelachtige binnenland van Le Marche vind je de stad Macerata. De stad ligt in de gelijknamige provincie tussen twee belangrijke dalen, de Valle del Chieti en de Valle del Potenza. Macerata is de perfecte vakantiebestemming waar je leuke sportieve activiteiten kunt doen in het prachtige landschap. Daarnaast is er ook heel veel te zien en mee te maken op cultureel gebied. De stad staat namelijk bekend om zijn historische gebouwen en culturele activiteiten die je niet mag missen. Enthousiast? Lees hieronder meer over Macerata!

Cultuur in Macerata

Zoals al verteld is, heeft de stad heel veel historische gebouwen waar de stad om bekend staat. Op het beroemde plein, Piazza della Libertà, vind je de meeste historische gebouwen. Op het plein staat bijvoorbeeld een van de oudste universiteiten van Italië. De universiteit, UNIMC, dateert uit 1290 en is nog steeds in gebruik. Op het plein staat ook de klokkentoren Torre Civica. Deze toren dateert uit de 16e eeuw en is uniek omdat het twee klokken heeft, namelijk een algemene en een astronomische klok.

De Torre Civica op de Piazza della Libertà in Macerata.

In het historische centrum staat ook het iconische theater Sferisterio. Het halfronde theater was geopend in 1829 en is sindsdien in gebruik voor concerten en opera. De Sferisterio heeft een capaciteit van ongeveer 2500 zitplaatsen. In het zomerseizoen vindt ook het “Macerata Opera Festival” plaats, waar jaarlijks duizenden mensen op af komen. Een bezoek aan dit theater is echt een aanrader en mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Macerata.

Theater Sferisterio in Macerata.

Het landschap van Macerata

Het landschap van de provincie is te omschrijven als divers. Aan de kust vind je verschillende badplaatsen zoals Loreto en Porto San Giorgio. Hier geniet je heerlijk van het zonnige weer en kun je een frisse duik nemen in de azuurblauwe Adriatische Zee. Het binnenland karakteriseert zich als heuvelachtig en agrarisch. Je vindt er vooral veel olijf- en wijngaarden met daartussen bos en groene velden.

In het westen van Macerata ligt ook een deel van het natuurpark Monti Sibillini. Het natuurpark is onderdeel van de Apennijnen en is maar liefst 70 hectare groot. Monti Sibillini is de perfecte plek voor de natuur- en wandelliefhebbers. Je kunt diverse wandeltochten afleggen waarvan de “Drie-Toppentour” echt een aanrader is. Je wandelt in deze tocht richting 3 bergpieken, waar je je uiteindelijk bevindt op een hoogte van ongeveer 2000 meter. Hier heb je prachtig uitzicht op het landschap van Macerata, ideaal om bijvoorbeeld mooie natuurfoto’s te maken.

Monti Sibillini in het westen van Macerata.

Campings in Macerata

Op zoek naar campings dichtbij Macerata? Klik hier voor meer informatie! Maar je vindt hier ook prachtige droomhuizen in de omgeving, kijk bijvoorbeeld bij deze moderne villa!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl