Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Urbino is één van de weinige grote steden in het binnenland van Le Marche. De meeste grote steden zijn badplaatsen aan de kust, maar Urbino is een echte kunststad waar je je ogen uitkijkt. Mooi meegenomen is dat je op de weg hiernaartoe dus ook kunt genieten van de adembenemende uitzichten in het binnenland van de Marken.

Rafaël

De beroemde Renaissance-schilder Rafaël is geboren in deze stad. Hij was één van de weinige mensen die zo bekend zijn dat je weet over wie het gaat als alleen de voornaam maar wordt genoemd. Zijn kunstwerken zijn in de stad onder andere te bewonderen in het Palazzo Ducale. Ook zijn geboortehuis kun je in de stad bezoeken. Op zoek naar meer kunst? Neem dan eens een kijkje in de indrukwekkende kathedraal van Urbino.

Porta Valbona

Midden in het centrum van de stad staat de Porta Valbona. De laatste graaf van Urbino heeft deze poort in de 17e eeuw laten bouwen. Het geeft toegang tot het historische centrum. Verder kun je in de stad een kijkje nemen bij het Teatro Sanzio of lekker shoppen! Je vindt er winkeltjes met unieke sieraden, kleding, schoenen en tassen. Vergeet ook niet de lasagna of ravioli van Urbino te proeven. Of geniet tijdens de lunch van een lekkere foccaccia!

Marche.nl