Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De historische badplaats Senigallia ligt tussen Pesaro en Ancona aan de Adriatische kust. Het is de perfecte vakantiebestemming omdat alle ingrediënten aanwezig zijn; strand, gezellig centrum, natuur en andere steden in de buurt om te bezoeken.

Historisch centrum

Een deel van het stadscentrum is nog ommuurd en midden door de stad loopt de rivier Misa. Lopend door deze bruisende stad, krijg je het gevoel dat je hier thuishoort. De inwoners knikken je vriendelijk toe en er hangt een ontspannen sfeer.
Bezoek de Chiesa della Croce, aan de buitenkant een klein bescheiden kerkje, maar zodra je binnenstapt ben je omringd door pracht en praal en wel zes altaren. In het centrum kom je ongetwijfeld ook voorbij het Foro Annonario, het 19e eeuwse marktplein waar nog steeds dagelijks markt is. Een indrukwekkend bouwwerk dat in 2007 helemaal is gerenoveerd, is de Rotonda a Mare. Hier worden vaak evenementen georganiseerd.

Uitstapjes in de buurt

Senigallia is de perfecte uitvalsbasis om andere steden in Le Marche te ontdekken. Verblijf in deze gezellige stad, en ga eens een dagje naar de hoofdstad Ancona 40km verderop. Ook de stad Pesaro ligt maar zo’n 40 km van deze havenstad. Bij Pesaro ligt bovendien een groot natuurpark waar je kunt wandelen en fietsen. De stad Urbino is wat verder weg, maar ook zeker de moeite waard. Het ligt op 70 km van Senigallia, landinwaarts. Het historische centrum van Urbino staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Marche.nl