Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pescara is de hoofdstad van de regio Abruzzo. Dit is de regio onder Le Marche en hoewel de regio’s veel op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Als je de tijd hebt, is het zeker de moeite hier ook eens een kijkje te nemen. De stad Pescara is wel een beetje een buitenbeentje in Italië, want het mist een historisch centrum. Het is echt een moderne badplaats, met een grote haven. Vanuit de haven kun je ook een ferry nemen naar de stad Spit in Kroatië.

Moderne Italiaanse stad

Door zware vernieling tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad volledig heropgebouwd. Veel geschiedenis zul je hier dus niet vinden. Maar voor de strand- en shop- en uitgaansliefhebbers is het er perfect! De stad ligt direct aan de Adriatische kust en je vindt er veel leuke beachclubs en barretjes. Op z’n Italiaans struinen over de boulevard met een gelato in je hand, dat is het echte vakantiegevoel!

Leuke tip voor met de kids: bezoek het Museo del Mare, waar je de onderwaterwereld ontdekt! Het is ook erg leuk om een fietstocht door de stad te maken.

Jazz-festival

Ben je in juli in de buurt van de stad? Informeer dan zeker wanneer het jazz-festival zal plaatsvinden. Dat is elk jaar in de maand juli en maakt van de stad één groot muziekparadijs. Leuk voor jong en oud, je ziet er mensen van alle leeftijden samenkomen om te dansen en te lachen.

Marche.nl