Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pesaro kent een rijk en diep verleden. De Romeinen stichtten de stad in 184 voor christus onder de naam Pesaurum. De stad ligt direct aan de Adriatische kust, waardoor je er veel zandstranden en strandtenten vindt. De combinatie van stad en strand maken het tot een gevarieerde vakantiebestemming!

Kunst en architectuur

Pesaro ligt in het noorden van de regio Le Marche in de provincie Pesaro-Urbino. De stad ligt naast het natuurpark Parco Naturale del Monte San Bartolo. In dit park geniet je van de rust en ruimte van de natuur en maak je de mooiste wandelingen. De stad is rijk aan bijzondere monumenten zoals het Palazzo Ducale. Dit paleis ligt aan het bekende en altijd gezellig drukke plein het Piazza del Popolo en is zeker een bezoekje waard. Als je toch op dit plein bent, maak dan meteen even een foto bij de mooie fontein.

Het Palazzo Ducale is slechts één van de vele middeleeuwse gebouwen die de stad kent. Bezoek bijvoorbeeld ook het 14de-eeuwse kasteel de Rocca Costanza. Vanaf dit kasteel heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Op zoek naar een meer artistieke bezienswaardigheid? Loop dan eens langs de kust voor wat kunst aan zee. Hier vind je het prachtige werk van Pomodoro: Sfera Grande.

Een prachtige kustlijn

Pesaro is omgeven door een prachtige kustlijn met veel rustige zandstranden. Tussen Gabicce Mare en Marotta vind je zelfs een 40 km lang strand! De zee is in deze regio erg rustig, wat het ideaal maakt voor een strandvakantie met het hele gezin. Als je even bij wilt komen in de schaduw, dan zijn er genoeg strandtentjes te vinden waar je de lekkerste Italiaanse specialiteiten kunt proeven! Een bezoekje aan het natuurpark of een mooie boswandeling is natuurlijk ook altijd een optie voor een wat schaduwrijker uitstapje. Met een vakantie in Pesaro combineer je mooie uitstapjes met een relaxte strandvakantie.

Marche.nl