Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Jesi ligt vlakbij de hoofdstad van de Marken, Ancona. Het ligt alleen iets meer in het binnenland, maar heeft daardoor een uitstekende locatie om de regio te ontdekken. In de omgeving van de kleine stad bewonder je het groene heuvellandschap en de hoofdstad aan de kust is makkelijk te bereiken. Ook de steden Senigallia, Loreto en Macerata zijn niet ver weg.

Ontdek Jesi

Jesi heeft nog veel middeleeuwse architectuur, wat de stad een oude en gezellige uitstraling geeft. Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op het piazza San Sansovino of op het piazza Nova. Ook mooi om te bezoeken zijn de tuinen bij het paleis Pianetti Vecchio. De stad beschikt daarnaast ook over vele parken om in te wandelen en picknicken. Het Parco del Vallato ligt bijvoorbeeld midden in het centrum. Ideaal! In het centrum zijn ook veel gezellige barretjes en restaurants waar de lokale specialiteiten geproefd kunnen worden.

Proef Jesi

Jesi staat vooral bekend om de witte wijn: Verdicchio dei Castelli. Daarnaast wordt er een speciaal vijgenbrood gemaakt en ook gevulde koekjes. Een typisch gerecht van de stad is pizza al formaggio. Pizza met veel kaas dus! Hmmm…. In de omgeving wordt niet alleen wijn, maar ook olijfolie en honing geproduceerd. Het is echt aan te raden hier wat van mee te nemen. Je weet niet wat je proeft!

Marche.nl