Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hét shopparadijs voor iedereen: San Marino

San Marino is de oudste republiek ter wereld. Net zoals Vaticaanstad is San Marino een enclave en wordt dus omringd door Italië. De republiek hoort officieel niet bij Italië, maar als je in de regio Le Marche bent, dan is een uitstapje naar San Marino zeker de moeite waard! In San Marino kan je namelijk belastingvrij shoppen. Daarmee is San Marino een waar shopparadijs voor iedereen!

De republiek San Marino

San Marino is een dwergstaatje en daarmee dus erg klein, maar de bezienswaardigheden zijn groots! San Marino ligt binnen de Apennijnen en kenmerkt zich met een prachtig landschap. Monte Titano is de hoogste berg en heeft 3 bergtoppen. Op de bergtoppen staan de bekende Drie Torens van San Marino: La Guaita, La Cesta en Il Montale. De torens zijn het nationale symbool van San Marino en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook staan de torens op het UNESCO-wereldlijst en staan zelfs op de euromunt van San Marino! Ook zijn er door heel San Marino veel musea te vinden!

Castello’s

Het leuke aan San Marino is dat je eigenlijk de gehele republiek in 1 dag kan zien. Echt een aanrader is om een auto te huren en met de auto door heel San Marino te rijden. Maak bijvoorbeeld met de auto een tour door de verschillende castello’s (gemeentes):

  • Serravalle, waar je een belangrijke voetbalwedstrijd kan kijken in Stadio Olimpico;
  • Fiorentino, waar graven en standbeelden uit de Romeinse tijd te bezichtigen zijn;
  • Borgo Maggiore, waar elke donderdag een traditionele markt plaats vindt;
  • Città di San Marino, de gemeente waar de hoofdstad San Marino ligt, waar je ongelofelijk goed kan shoppen!

Shopparadijs San Marino

Met kleine winkeltjes, lange winkelstraten, winkelcentra en een outletcentrum in combinatie met belastingvrije prijzen is San Marino ideaal om te shoppen. In het pittoreske middeleeuwse stadscentrum kom je veel boetiekjes tegen waar authentieke aardewerken en sieraden verkocht worden. Ook kom je veel winkels tegen met kleding, leren schoenen, parfums en souvenirs. Net buiten het centrum vind je de winkelcentra Atlante en Azzurro, waar de grotere winkelketens zitten.

Nog een klein stukje verder kom je in de gemeente Serravalle de Serravalle Deisgner Outlet tegen. Hier kan je merken zoals Armani, Burberry, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Fendi, Gucci, Jimmy Choo, Prada en nog zoveel meer kopen met wel 70% korting en daarbij ook nog eens belastingvrij! Tip: vaak krijg je van veel campings of hotels nog een kortingskaart voor het outletcentrum van 10%.

Met een prachtig landschap, een rijke cultuur én een shopparadijs is San Marino een ideaal uitstapje! Bekijk hier alle bestemmingen in de buurt van San Marino. 

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl