Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste bezienswaardigheden tijdens je motortour door Le Marche

Italië is een uitermate geschikt land voor motortours. Zo heeft het land een grote diversiteit aan landschappen, evenals de nog relatief onbekende regio Le Marche. Deze regio is een ongerept gebied met weinig bebouwing maar veel natuur, ruige bergen en uitgestrekte vlaktes. Ideaal voor een ontdekkingsreis met de motor. Daarom heb ik de mooiste bezienswaardigheden tijdens je motortour door Le Marche voor je op een rijtje gezet.

1.Een kleurrijke bloemenzee

In het zuidwesten van Le Marche, bij de grens met Umbrie ligt het nationaal park Monti Sibillini. In de heuvels van het nationaal park vind je Piano Grande, een uitgestrekte hoogvlakte die in de lente opbloeit door een kleurrijk veld aan bloemen. Een adembenemende stop tijdens je motorrit met een bijzonder mooi uitzicht.

2.Een onverwacht pareltje

In het Noorden van Le Marche ligt de mooie middeleeuwse stad Urbino. Het historische centrum is geheel gebouwd in renaissancestijl en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vind je verschillende culturele bezienswaardigheden zoals het ‘Palazzo Ducale’, de ‘Kathedraal van Urbino’ of het ‘Oratorium’ van Johannes de Doper met prachtige Fresco’s over zijn leven.Motortour Le Marche Urbino

3. Verkoeling in de grotten

Als je tijdens je motortour wat verkoeling wilt, bezoek dan de grotten van Frasassi. De grotten zijn vrij centraal gelegen tussen Jesi en Fabriano, in het natuurpark Gola della Rossa. Het grottencomplex beslaat in totaal een oppervlakte van dertien kilometer en heeft verschillende wandelpaden en (begeleide) routes. Entreeprijzen starten vanaf achttien euro.

Motortour le Marche, Frasassi

Zin gekregen om deze pareltjes te ontdekken tijdens een motortour door Le Marche? Zorg voor een goede voorbereiding en motoruitrusting. Een aanrader is een Schuberth C4 helm van Helmonline.nl. Deze helm biedt een panoramisch uitzicht waardoor je een optimaal zicht hebt op de omgeving tijdens je motortour. Klaar om te gaan?

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Categorieën

Marche.nl