Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lente in Le Marche

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over een maand is het alweer zover: de lente begint. Een ideaal seizoen om de Marche te verkennen. De prachtige natuur ontwaakt uit haar winterslaap, bloemen en bomen komen tot bloei en de vogels laten hun zang horen. En stiekem is dit proces al een beetje begonnen. Lees hier waarom de Lente in Le Marche zo leuk is.

En niet alleen de natuur ontwaakt, ook de mensen verschijnen vaker buiten. Het grote toerisme laat nog wel op zich wachten, maar dat is helemaal niet erg. Des te meer ruimte is er voor jou om te genieten van de rust en de ruimte. De inwoners van Le Marche zullen zich wel meer laten zien, maar dit zorgt voor een hoop gezellige evenementen.

L’Antico e le Palme

Een groot feest voor antiekliefhebbers. In San Benedetto del Tronto is er van 31 maart tot 2 april de Antico e le Palme. Een heerlijke antiekmarkt in de open lucht, onder de palmbomen. Snuffelen tussen de oude meubels, schilderijtjes en andere eigenaardigheden. Het is een plek waar antiekkenners en -liefhebbers van heinde en verre samenkomen. Voor jou is het bovendien een leuke manier om kennis te maken met het gezellige leven van San Benedetto del Tronto.

Cavallo di Fuoco

Lente in Le Marche: Cavallo a Fuoco

Op de zondag na Pasen (8 april) komt Ripatransone tot leven. Met een gigantisch vuurwerkspektakel wordt hier de lente in Le Marche verwelkomt. Ripratansone ligt boven op een heuvel, vlakbij de Adriatische Kust, waardoor het spektakel al van verre is te zien.

Het feest bestaat al sinds de 17e eeuw en de naam betekent letterlijk “het brandende paard”. Een gigantisch houten paard wordt tijdens dit feest dan ook vol vuurwerk gehangen. Dit wordt vervolgens aangestoken, wat zorgt voor een groot spektakel.

Lente in Le Marche: start van het Sagre seizoen

Wat verderop tijdens de lente in Le Marche begint het Sagre seizoen. Dit betekent dat er vanaf dat moment tot en met eind september elk weekend wel iets te beleven valt in Le Marche. Kansen genoeg om in het voorjaar nog een paar gezellige feestjes mee te pakken.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl