Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De lekkerste wijnen uit Le Marche!

Wijnreizen naar Le Marche worden steeds populairder. Waar Le Marche eerst enkel werd bezocht door Italianen, is het vandaag de dag ook een steeds bekendere wijnregio onder Nederlanders. De kwaliteit van de wijnen is daardoor aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren. Dat alleen is al een goede reden om op vakantie te gaan naar Le Marche! Zowel liefhebbers van witte wijn als van rode wijn kunnen terecht in Le Marche voor een lekker wijntje. Kom jij ze ook testen?

Druiventeelt in de streek

In de wijnstreken van Le Marche vind je meerdere soorten druiven. Hier groeien nog (bijna) geen internationale druifsoorten, enkel de plaatselijke soorten worden hier geteeld. De belangrijkste witte druif is de Verdicchio en de belangrijkste rode is de Montepulciano. Komen deze namen je bekend voor? Dat kan kloppen! Dit zijn namelijk de populairste wijnen uit Le Marche en deze worden ook in Nederland verkocht. De Verdicchio druif komt voor in de heuvels rond Ancona en Macerata. Montepulciano wordt geteeld rond Fermo en Ascoli Piceno. Een tripje naar deze plekken combineer je dus makkelijk met wat bezoekjes aan het strand. Klinkt als een heerlijke vakantie!

(2) De lekkerste wijnen uit Le Marche via Marche.nl

Foto van Maja Petric via Unsplash

De bekendste wijnen uit Le Marche

De witte wijnen van de Verdicchio druif zijn de bekendste wijnen uit Le Marche. Denk hierbij aan Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. en Verdicchio di Matelica D.O.C. Deze wijntjes zijn lekker fruitig en droog en ze passen perfect bij een goed visgerecht. Qua kleur kan je rekenen op een iets donkerder gele tint met een groene gloed. Een andere bekende witte wijn is die van de bianchello druif, zoals de Bianchello del Metauro D.O.C. uit de streek Pesaro-Urbino. Een heerlijk fris wijntje met een licht zuurtje.

In de categorie rood hebben we de wijnen van de Montepulciano druif. De populairste hiervan is de Rosso Piceno D.O.C. maar ook de Rosso Conero D.O.C. moet op je wijn bucketlist staan. De Rosso Conero wordt door velen namelijk ook wel het lekkerste wijntje uit de streek genoemd! Deze Montepulciano wijnen hebben wat weg van de smaak van kers en amandel, wat een hele bijzondere nasmaak geeft. Vaak worden de Montepulciano druiven gemengd met sangiovesedruiven.

(4) De lekkerste wijnen uit Le Marche via Marche.nl

Foto van Hermes Rivera via Unsplash

Een wijn is het lekkerste als je het verhaal erachter kent of als je het direct bij de producent krijgt. Niet iedereen boekt echter gelijk een reis naar Le Marche om de wijnen te proeven. Voor hen heb ik goed nieuws! De lekkerste wijntjes uit Le Marche zijn ook lekker voor thuis te bestellen. Bijvoorbeeld bij Bol.com:

Zo haal je ze gemakkelijk in huis voor een gezellige avond met zijn tweetjes. Of nodig al je vrienden uit voor een avondje wijnen! Met deze lekkere wijnen uit Le Marche wordt het gegarandeerd een succes.

(1) De lekkerste wijnen uit Le Marche via Marche.nl

Foto van Kelsey Chance via Unsplash

Wat is jouw favoriete Italiaanse wijntje? Laat het ons weten!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl