Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezoek deze 3 onontdekte steden in Le Marche

Ben je op zoek naar unieke steden in Le Marche die nog relatief onbekend zijn onder toeristen? In deze blog vertel ik je over 3 prachtige steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Corinaldo

Corinaldo is een prachtige stad waar de middeleeuwse stadsmuren bijna nog helemaal intact zijn. De stad ligt ongeveer centraal vlakbij de kust en precies tussen de grote steden Ancona en Urbino. Als je op zoek bent naar een rustige en romantische stad, dan ben je bij Corinaldo op het goede adres. De stad staat vooral vanaf het voorjaar volledig in bloei door de vele planten en bloemen. Daarnaast maken de rode Itialiaanse huizen het romantische plaatje helemaal compleet.

Er is heel veel te zien voor een kleine stad als Corinaldo. In het hart van de stad staan de unieke treden van La Piaggia. De trap bestaat uit precies 100 treden en is een van de perfecte plekken om mooie romantische foto’s te maken. Halverwege de trap kom je de Il Pozzo della Polenta tegen. Dit is een 15e eeuwse waterput waar je zeker een wens kunt doen door een muntje erin te gooien. Aan het einde van de La Piaggia kom je terecht in het oude centrum waar je onder andere de kerken en de klokkentoren kunt bezichtigen.

Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is de stad vol met historische bezienswaardigheden. De stad ligt in het zuiden van Le Marche en ten zuid-westen van de grote stad San Benedetto del Tronto. De naam van de stad is door Romeinen vernoemd naar de stam Piceni. De mensen van de Piceni waren de eerste bewoners van de streek en dat is zeker terug te zien in de stad. Wandel door de Romeinse poort, la Porta Romana en bezoek de kathedraal Palazzo Panichi.

In Ascoli Piceno vind je ook mooie pleinen zoals de Piazza del Popolo en de Piazza Arringo. Vooral het laatste genoemde plein is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het knusse plein staat vol met gezellige barretjes, winkeltjes en prachtige authentieke fonteinen. Daarnaast kun je elke week op woensdag- en zaterdagochtend struinen door de plaatselijke markt.

Wil je iets unieks beleven? Plan je trip naar de stad in augustus! Op de eerste zondag van augustus vindt namelijk het jaarlijkse ridderspel de Quintana plaats. Buiten de stad is Ascoli Piceno omgeven door olijfgaarden. De plaatselijke lekkernij de Olive Ascolane moet je zeker geproefd hebben voordat je je reis weer voort zet!

Bezoek deze 3 onontdekte steden in Le Marche - Ascoli Piceno

Offida

Een bezoek aan Offida is heel goed te combineren met een bezoek aan Ascoli Piceno. De stad ligt ten noord-oosten van Ascoli Piceno. Binnen ongeveer 35 minuten rijden kun je Offida bereiken.
Offida staat ook vol met historische bouwwerken die dateren uit de 14e en 15e eeuw. De meest unieke bezienswaardigheid en tegelijkertijd het iconische beeld van Offida is de Chiesa di Santa Maria della Rocca. De kerk staat op een klif die uitkomt bij twee valleien.

Binnen de stad vind je nog het authentieke theater Teatro Serpente Aureo. Voor een paar euro’s bezoek je het theater waar het personeel gepassioneerd vertelt over de achtergrond van het theater. Bij de ingang van het centrum staat ook een prachtige fontein waar de stad een ode levert aan 3 generaties vrouwelijke kantmakers. De Fontana delle Merlettaie vormt naast de kerk en het theater het unieke beeld van het prachtige Offida.

Bezoek deze 3 onontdekte steden in Le Marche - Offida

Veel plezier met ontdekken!

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Marche.nl