Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Alles over Le Marche

Le Marche is eigenlijk 1 van de best bewaarde schatten van Italië. Deze regio valt te vergelijken met Toscane, maar is stukken minder overspoeld door toerisme. Hier vind je nog gegarandeerd de rust, ruimte en puurheid van het “normale” leven in Italië. En de locals zijn hier super vriendelijk en behulpzaam! In Le Marche (ofwel De Marken) geniet je nog van een stukje authentiek Italië. Benieuwd naar alles over deze regio? Lees gezellig mee!

Wie wat waar?

Le Marche ligt in het midden van Italië aan de oostzijde. De regio wordt begrenst door de Adriatische Kust en de bergketen de Apennijnen. De regio is het groene hart van Italië en ook een regio die alles voor een perfecte vakantie in huis heeft. Naast zon, zee en natuur vind je hier ook prachtige historische steden. Alhoewel de zee op zichzelf al de moeite waard is om te ontdekken! Je hebt namelijk maar liefst 180 km aan kustlijn tot je beschikking.

alles over le marche
Foto van Marco Facc via Unsplash

Puur natuur in Le Marche

In Le Marche vind je bergen, strand, oude steden, lieflijke dorpjes en ongerepte natuur. Het te gekke aan deze regio is dat je er alles kan vinden waar Italië om bekend staat! Het natuurschoon uit zich in grote landschappen, eindeloze stranden, spectaculaire bergen, groen bedekte heuvels, landbouwgronden en wijn- en fruitgaarden. De regio wordt ook wel omschreven als ‘het landschap als een lappendeken’.

Foto van Alessio Patron via Unsplash

Le Marche haar specialiteiten

Zodra eten aan bod komt, ben je in deze regio op de juiste plek! Ze blinken hier uit in allerlei specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot topwijnen. Dit klinkt natuurlijk als een feestje voor de lekkerbekken onder ons! In Italië is het een ‘ding’ om samen met het gezin te eten, waarom duiken wij Nederlanders anders niet een keer in hun eetcultuur? Geen enkele regio in Italië leent zich er beter voor dan Le Marche!

Ben jij ook al helemaal over de top over deze prachtige regio in Italië? Neem een kijkje tussen ons aanbod en kijk met wie jij deze regio wilt ontdekken.

Wil jij jouw ervaringen met deze regio delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Marche.nl